Ο Δικαιόπολις στηρίζει τους συμβασιούχους

Ενα στρατιωτικό κράνος σε… δεύτερη ειρηνική χρήση (μετατράπηκε σε γλάστρα γεμάτη με χώμα μέσα από το οποίο φυτρώνουν τα λουλούδια της ειρήνης) σηματοδοτεί (είναι η εικόνα της αφίσας του θεάτρου) την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής». Τον ρόλο του Δικαιόπολι ερμηνεύει στην πρώτη εμφάνισή του ως ηθοποιός ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, με την υποκριτική σύμπραξη του Γρηγόρη Βαλτινού (στρατηγός Λάμαχος) και του Κώστα Βουτσά (Μεγαρίτης).

Ενα στρατιωτικό κράνος σε… δεύτερη ειρηνική χρήση (μετατράπηκε σε γλάστρα γεμάτη με χώμα μέσα από το οποίο φυτρώνουν τα λουλούδια της ειρήνης) σηματοδοτεί (είναι η εικόνα της αφίσας του θεάτρου) την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής».

Τον ρόλο του Δικαιόπολι ερμηνεύει στην πρώτη εμφάνισή του ως ηθοποιός ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, με την υποκριτική σύμπραξη του Γρηγόρη Βαλτινού (στρατηγός Λάμαχος) και του Κώστα Βουτσά (Μεγαρίτης). «Απολογούμενος» για την αποδοχή της πρότασης και τη μετατροπή του σε… ηθοποιό ο Σταμάτης Κραουνάκης δήλωνε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι είδε τον ρόλο ως «μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσει την άποψη και την αντίδρασή του στα σύγχρονα τεκταινόμενα χωρίς να χρειαστεί να βγει στους δρόμους και να τα σπάσει μαζί με τους νέους». Σε απόλυτη αντιστοιχία με τον σύγχρονο «πόλεμο της οικονομίας», την ηθική έκπτωση και την πολιτιστική παρακμή δήλωσε ότι βρίσκει το έργο του Αριστοφάνη ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ κ. Σωτήρης Χατζάκης χαρακτηρίζοντας την παραγωγή του ΚΘΒΕ «πολιτική κωμωδία». Παρουσιάζοντας χθες στη Θεσσαλονίκη τη νέα παραγωγή οι συντελεστές της δήλωσαν ότι την αφιερώνουν στους συμβασιούχους εργαζομένους του ΚΘΒΕ, η λήξη των συμβάσεων των οποίων τους απομακρύνει από το θέατρο.

Οι «Αχαρνής» θα παρουσιαστούν στους Δελφούς (2 Ιουλίου, πρεμιέρα) και στη συνέχεια στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (9 και 10 Ιουλίου), στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης (14 και 15 Ιουλίου), στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (23 και 24 Ιουλίου), στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στον Βύρωνα (28/7) και στο Αρχαίο Θέατρο της Ολυμπίας στις 30 Ιουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk