Μr ΜΙG: Αγοράζω – Τζίγγερ: Ξέρεις την αποτίμηση, κάνε πρόταση

Επί τάπητος έχει τεθεί από χθες η αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος κ. ΑνδρέαςΒγενόπουλος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αγοράσει το ποσοστό (57%) των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ενώ ο μεγαλομέτοχος κ. ΓιάννηςΒαρδινογιάννης απάντησε ότι είναι διατεθειμένος να πουλήσει αλλά θα περιμένει συγκεκριμένη πρόταση ως αύριο το απόγευμα, αφού το ποσόν της αποτίμησης είναι γνωστό. Κατά πληροφορίες ο Μr ΜΙG ετοιμάζει πρόταση 25-30 εκατ.

Επί τάπητος έχει τεθεί από χθες η αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος κ. ΑνδρέαςΒγενόπουλος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αγοράσει το ποσοστό (57%) των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ενώ ο μεγαλομέτοχος κ. ΓιάννηςΒαρδινογιάννης απάντησε ότι είναι διατεθειμένος να πουλήσει αλλά θα περιμένει συγκεκριμένη πρόταση ως αύριο το απόγευμα, αφού το ποσόν της αποτίμησης είναι γνωστό. Κατά πληροφορίες ο Μr ΜΙG ετοιμάζει πρόταση 25-30 εκατ. ευρώ.

Με επιστολή του προς τον κ. Ι. Βαρδινογιάννη, ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι μολονότι δεν ήταν στις προθέσεις του η απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ, οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση εξαιτίας της επιλογής του Τζίγγερ να τερματίσει επί της ουσίας την πολυμετοχικότητα. « Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτή θα προσδιορισθεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ σε συμφωνία των ορκωτών λογιστών των δύο πλευρών.Η αξία που θα προκύψει,θα προσαυξηθεί και από την εύλογη αξία του προπονητικού κέντρου της Παιανίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός » ανέφερε ο Μr ΜΙG, ο οποίος συμπλήρωσε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η συναλλαγή, προτίθεται να καλύψει (και) αύξηση ΜΚ της ΠΑΕ ύψους 23 εκατ. ευρώ « ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια ».

Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε απάντηση του κ. Ι. Βαρδινογιάννη με την οποία τόνισε ότι « έχει γίνει αποτίμηση της ΠΑΕ από διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών με εξειδίκευση στον χώρο του ποδοσφαίρου, η οποία αποτιμά την αξία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατ. ευρώ » και η οποία « έχει εγκριθεί από το ΔΣτου Παναθηναϊκού », ενώ διευκρίνισε ότι « είναι θεμιτό να υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το ποσό της αποτίμησης », αλλά συμπλήρωσε ότι ο κ. Βγενόπουλος έχει « εμπεριστατωμένη άποψη για την αξία του Παναθηναϊκού ».

Ως εκ τούτου ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι θα περιμένει ως αύριο το απόγευμα (16.00) « πρόταση με συγκεκριμένο τίμημα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ». Διευκρίνισε όμως ότι « το προπονητικό κέντρο της Παιανίας δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας ». Δεσμεύτηκε πάντως ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, η Παιανία θα παραχωρηθεί δωρεάν για μια διετία.

Σημειωτέον ότι ο κ. Βγενόπουλος στην επιστολή του αναφέρει ότι θα αναλάβει εν λευκώ την προεδρία της ΠΑΕ για δύο χρόνια ο κ. Νικόλας Πατέρας, ο οποίος αποτελεί μέλος της ομάδας των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών που συντάσσονται με τον Μr ΜΙG. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των κκ. Γιάννη Ξυλά, Γιώργου Νίκα και Αδαμάντιου Πολέμη, οι οποίοι από τον Ιούνιο του 2008 εκπροσωπούν με το ποσοστό τους στην ΠΑΕ την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση (ΠΕΚ), ισχυροί συμπαίκτες του κ. Βγενόπουλου φέρονται ο εφοπλιστής κ. Θόδωρος Βενιάμης και ο νυν μέτοχος κ. Μιχάλης Ζολώτας.

Επί του παρόντος ο κ. Βγενόπουλος και οι «συμπαίκτες» του κατέχουν το 26% των μετοχών της ΠΑΕ (Βγενόπουλος 11%, Πατέρας 5%, Ζολώτας 5% και Ξυλάς, Νίκας, Πολέμης 5%) κάτι που σημαίνει ότι εφόσον αποκτηθεί και το 57% της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η πλευρά του Μr ΜΙG θα έχει τον απόλυτο έλεγχο με ποσοστό μεγαλύτερο του 83%.

Αλλαγή διοικητικού μοντέλου στο Τριφύλλι
Κάθε άλλο παρά διαδικαστικού χαρακτήρα (όπως λεγόταν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός) ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ καθώς πέραν της τυπικής συγκρότησης σε σώμα του νέου 20μελούς συμβουλίου αποφασίστηκε η ουσιαστική αλλαγή του διοικητικού μοντέλου της ΠΑΕ αφού πλέον ο α΄ αντιπρόεδρος (θέση την οποία κατέλαβε ο κ. ΔημήτρηςΓόντικας ) συγκεντρώνει υπερεξουσίες προέδρου.

Οπως ψήφισαν 16 από τα 19 μέλη μεταξύ των οποίων και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος (καταψήφισαν ο κ. Παναγιώτης Δάβαρης, ο εκπρόσωπος του κ. Πατέρα, κ. Στέφανος Ησαΐας, ενώ «παρών» δήλωσε ο κ. Μάνος Μαυροκουκουλάκης ), ο α΄ αντιπρόεδρος θα είναι (συν)υπεύθυνος με τον πρόεδρο για τη συνολική λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, για τον προϋπολογισμό και τα οικονομικά του συλλόγου, για την αλλαγή προπονητή και για τις διαπραγματεύσεις περί αγοραπωλησιών παικτών σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή. Επίσης εγκρίθηκε με ψήφους 15 υπέρ και 4 κατά η πρόσληψη του Πορτογάλου κ. Κάρλος Φρέιτας για το πόστο του football manager.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
3 Αποτίμηση της αξίας της ΠΑΕ με συμφωνία των ορκωτών λογιστών των δύο πλευρών 3 Κάλυψη από τον ίδιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ύψους 23 εκατ. ευρώ 3 Στο πακέτο και το αθλητικό κέντρο της Παιανίας 3 Ανάληψη εν λευκώ της προεδρίας της ΠΑΕ για δύο χρόνια από τον κ. Ν. Πατέρα ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο Ι. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ
3 Εχει γίνει αποτίμηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών με εξειδίκευση στον χώρο του ποδοσφαίρου, η οποία αποτιμά την αξία της στα 110 εκατ. ευρώ 3 Το προπονητικό κέντρο της Παιανίας δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας, αν όμως υπάρξει συμφωνία θα παραχωρηθεί δωρεάν για μία διετία

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk