Κλιματιστικά πιο αποδοτικά, πιο οικολογικά

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αμερικανοί ειδικοί ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία η οποία όπως υποστηρίζουν θα αυξήσει σημαντικά την αποδοτικότητα των κλιματιστικών συστημάτων, γεγονός που θα έχει ευεργετικές συνέπειες και στο περιβάλλον. Την τεχνολογία που ονομάζεται DΕVap ανέπτυξαν ειδικοί του Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμης Ενέργειας των ΗΠΑ και βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι παράγει δροσιά με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο απ΄ ό,τι όλα τα συστήματα και οι μηχανισμοί ψύξης που υπήρξαν μέχρι σήμερα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αμερικανοί ειδικοί ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία η οποία όπως υποστηρίζουν θα αυξήσει σημαντικά την αποδοτικότητα των κλιματιστικών συστημάτων, γεγονός που θα έχει ευεργετικές συνέπειες και στο περιβάλλον. Την τεχνολογία που ονομάζεται DΕVap ανέπτυξαν ειδικοί του Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμης Ενέργειας των ΗΠΑ και βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι παράγει δροσιά με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο απ΄ ό,τι όλα τα συστήματα και οι μηχανισμοί ψύξης που υπήρξαν μέχρι σήμερα. Επιπλέον ο μηχανισμός αυτός απαιτεί 50% ως 90% λιγότερη ενέργεια για να λειτουργήσει σε σχέση με τα συμβατικά κλιματιστικά. Το νέο σύστημα είναι πολύ φτηνότερο από αυτά που παράγει σήμερα η βιομηχανία των κλιματιστικών. Το μυστικό του είναι η χρήση ορισμένων υλικών που ονομάζονται ξηραντικά και χρησιμοποιούνται για την αφύγρανση των χώρων, καθώς και ειδικών υδροφοβικών μεμβρανών που ελέγχουν τη ροή της υγρασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk