Διαφωνία υπουργείου- ΓΣΕΕ για τη διαιτησία

Οι διαιτητές και οι μεσολαβητές του ΟΜΕΔ θα προκύπτουν μόνο έπειτα από ομοφωνία της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλο. Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της διαφωνεί με οποιαδήποτε αλλαγή στην υπάρχουσα δομή και στον ρόλο του ΟΜΕΔ και αρνείται να συζητήσει τις αλλαγές. Στον αέρα παραμένει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα καταβάλει τη διαφορά μεταξύ του κατώτατου μισθού και του 85% που θα λαμβάνουν οι νέοι ως 25 ετών κατά την πρόσληψή τους.

Διαφωνία υπουργείου- ΓΣΕΕ για τη διαιτησία | tovima.gr

Οι διαιτητές και οι μεσολαβητές του ΟΜΕΔ θα προκύπτουν μόνο έπειτα από ομοφωνία της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλο. Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της διαφωνεί με οποιαδήποτε αλλαγή στην υπάρχουσα δομή και στον ρόλο του ΟΜΕΔ και αρνείται να συζητήσει τις αλλαγές.

Στον αέρα παραμένει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα καταβάλει τη διαφορά μεταξύ του κατώτατου μισθού και του 85% που θα λαμβάνουν οι νέοι ως 25 ετών κατά την πρόσληψή τους. Ο ΟΑΕΔ δεν φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για τη χρηματοδότηση του μέτρου.

Στο ΙΚΑ και το Δημόσιο
Στο ΙΚΑ θα υπάγονται οι νεοδιοριζόμενοι στο Δημόσιο από 1.1.2011 (και όχι από 1.1.2013), ενώ για όσους διορίστηκαν ως τις 31.12.2010 και θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1.1.2015 θα ισχύει μεικτό σύστημα υπολογισμού της σύνταξής τους όπως διευκρίνισε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk