Δέσμευση του Αμπου Ντάμπι για τον Σκαραμαγκά

«Φως στο τούνελ» του μέλλοντος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά φάνηκε μετά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου στο Αμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση του εμιράτου, η οποία είναι και μέτοχος της εταιρείας Αbu Dhabi Μar (ΑDΜ) που αναμένεται να αγοράσει το 75,1% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την Τhyssen Κrupp Μarine Systems (ΤΚΜS), ανέλαβε τη δέσμευση να προχωρήσει στην κατασκευή στρατιωτικών σκαφών στα Ναυπηγεία, αλλά και να μεσολαβήσει προς τρίτες χώρες της περιοχής ώστε να πράξουν το ίδιο.

Δέσμευση του Αμπου Ντάμπι για τον Σκαραμαγκά | tovima.gr

«Φως στο τούνελ» του μέλλοντος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά φάνηκε μετά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου στο Αμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση του εμιράτου, η οποία είναι και μέτοχος της εταιρείας Αbu Dhabi Μar (ΑDΜ) που αναμένεται να αγοράσει το 75,1% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την Τhyssen Κrupp Μarine Systems (ΤΚΜS), ανέλαβε τη δέσμευση να προχωρήσει στην κατασκευή στρατιωτικών σκαφών στα Ναυπηγεία, αλλά και να μεσολαβήσει προς τρίτες χώρες της περιοχής ώστε να πράξουν το ίδιο. Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε στο Αμπου Ντάμπι τόσο με τον Ισκαντάρ Σάφα, πρόεδρο της ΑDΜ, όσο και με τον εκτελεστικό πρόεδρο της ΤΚΜS Χανς-Κριστόφ Ατζποντίεν που βρέθηκε εκεί.

Η προαναφερθείσα δέσμευση, εφόσον υλοποιηθεί, θεωρείται σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον, θα φέρει δουλειά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πέραν των προμηθειών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Δεύτερον, θα ενισχύσει τα ελληνικά επιχειρήματα στο θέμα του προστίμου που επέβαλε το 2008 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα Ναυπηγεία εξαιτίας των κρατικών ενισχύσεων που είχαν δοθεί την περίοδο 1996-2002, πριν ακόμη ο Σκαραμαγκάς ιδιωτικοποιηθεί και περάσει στα χέρια των Γερμανών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk