Αύριο οι τελικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα και θα συνεχίσει και αύριο

Μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας, άρχισε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα συνεχισθεί και αύριο. O πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου συναντάται με τον υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σε έκτακτη συνάντηση με κεντρικό θέμα τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο είχε σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη ο πρωθυπουργός με αποκλειστικό θέμα το Ασφαλιστικό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, αλλά και τις εργασιακές σχέσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στη συνάντηση Παπανδρέου-Λοβέρδου τέθηκαν επί τάπητος οι συστάσεις των ελεγκτών της τρόικας που αφορούν στην άμεση εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων σε εργασιακό και ασφαλιστικό, χωρίς εξαιρέσεις και μεταβατική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα ζητά προσαρμογή των νέων ορίων ηλικίας ως το 2013, σύνταξη στα 65 και για τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, άμεση κατάργηση συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες δημοσίων υπαλλήλων, όριο ηλικίας για τις συντάξεις χηρείας και άμεση εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Για τα εργασιακά η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διορθωτικές κινήσεις, που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και ειδικότερα στο χρόνο προειδοποίησης και το ύψος της αποζημίωσης, τη διαδικασία μεσολάβησης και διαιτησίας, την αμοιβή νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Το απόγευμα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Υπουργικού με θέματα κατάρτισης τριετών προϋπολογισμών, θέματα που αφορούν το Ταμείο για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και θέματα που αφορούν την ατζέντα 2020 του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk