Σύντομα διεθνή

* Τelefonica: Μερίδιο ύψους 8% του μετοχικού κεφαλαίου της Ρortugal Τelecom φέρεται να πώλησε ο ισπανικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που προέρχονται από την Πορτογαλία, τις οποίες όμως αρνήθηκε να σχολιάσει η διοίκηση της Τelefonica. Η είδηση που μεταδίδεται προκύπτει λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 30ής Ιουνίου, όπου οι μέτοχοι της Ρortugal Τelecom θα αποφασίσουν αν θα δεχτούν την προσφορά ύψους 6,5 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Τelefonica: Μερίδιο ύψους 8% του μετοχικού κεφαλαίου της Ρortugal Τelecom φέρεται να πώλησε ο ισπανικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που προέρχονται από την Πορτογαλία, τις οποίες όμως αρνήθηκε να σχολιάσει η διοίκηση της Τelefonica. Η είδηση που μεταδίδεται προκύπτει λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 30ής Ιουνίου, όπου οι μέτοχοι της Ρortugal Τelecom θα αποφασίσουν αν θα δεχτούν την προσφορά ύψους 6,5 δισ. ευρώ από την Τelefonica για το μερίδιο της Ρortugal Τelecom στη μεγαλύτερη επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας της Βραζιλίας, τη Vivo.

* ΒΑSF: Στην εξαγορά της γερμανικής εταιρείας παραγωγής «συστατικών» τροφίμων και καλλυντικών Cognis έναντι του ποσού των 3,1 δισ. ευρώ προχωρά ο γερμανικός όμιλος παραγωγής χημικών. Οι μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες της Cognis, δηλαδή οι Goldman Sachs, Ρermira Αdviesers και SV Life Science, έκλεισαν την τελική συμφωνία με την ΒΑSF, η οποία θα αγοράσει μετοχές αξίας 700 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο κεφάλαιο που θα καταβάλει θα αφορά την αποπληρωμή χρεών της Cognis.

* Ρetrobras: Ως τον Σεπτέμβριο αναβάλλει ο μεγαλύτερος πετρελαϊκός όμιλος της Βραζιλίας την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας. Η Ρetrobras ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 25 δισ. δολαρίων που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο και αυτή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, καθώς δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με την κυβέρνηση για το θέμα που αφορά την αγορά αποθεμάτων πετρελαίου ύψους 5 εκατ. βαρελιών. * Stagecoach ΡLC: Πτώση 26% στα κέρδη του έτους χρήσης εμφάνισε η βρετανική εταιρεία σιδηροδρόμων και λεωφορείων. Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η εταιρεία εκτιμά ότι έχει κάνει μια καλή αρχή στο νέο έτος και αναμένει την επίτευξη υψηλότερων κερδών για το έτος χρήσης 2011. Ο όμιλος παρατηρεί βελτίωση στην τάση των εσόδων της εταιρείας, γεγονός που είναι συνυφασμένο με την οικονομική ανάκαμψη τόσο στη Βρετανία όσο και στη Νότια Αμερική. Τα κέρδη προ φόρων για τους 12 μήνες έως τις 30 Απριλίου σημείωσαν πτώση στις 125,9 εκατ. λίρες από τις 170,8 εκατ. λίρες του προηγούμενου έτους, καθώς η εταιρεία αντιμετώπισε αυξημένα κόστη. Αντίθετα τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 2,9% στις 2,16 δισ. λίρες από τις 2,10 δισ. λίρες. Το συνολικό μέρισμα για τη χρήση ανήλθε στις 6,5 πένες, ενισχυμένο κατά 8,3% σε σχέση με τις 6 πένες που διατέθηκαν στους μετόχους την προηγούμενη χρήση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk