Στο τιμόνι του ΟΤΕ για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια ο Π. Βουρλούμης

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ παραμένει ο κ. Π. Βουρλούμης μετά την τοποθέτηση των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου, καθώς οι Γερμανοί της Deutsche Τelekom δείχνουν ότι στηρίζουν απόλυτα την επιλογή τους και έχουν τον πλήρη έλεγχο του οργανισμού. Πλέον το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ θα πρέπει να αποφασίσει για σημαντικές εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τις περικοπές κόστους, τη μείωση του προσωπικού αλλά και το σχέδιο των οπτικών ινών.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ παραμένει ο κ. Π. Βουρλούμης μετά την τοποθέτηση των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου, καθώς οι Γερμανοί της Deutsche Τelekom δείχνουν ότι στηρίζουν απόλυτα την επιλογή τους και έχουν τον πλήρη έλεγχο του οργανισμού.

Πλέον το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ θα πρέπει να αποφασίσει για σημαντικές εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τις περικοπές κόστους, τη μείωση του προσωπικού αλλά και το σχέδιο των οπτικών ινών. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ ζητεί τη δραστική μείωση του προσωπικού περίπου κατά 2.000 άτομα, αλλά από την πλευρά της κυβέρνησης απορρίπτεται κάθε ενδεχόμενο για προγράμματα εθελουσίας εξόδου κατά το πρότυπο αυτών που επέτρεψαν στο παρελθόν στον ΟΤΕ να μειώσει σημαντικά το κόστος προσωπικού με την αποχώρηση μεγάλου αριθμού εργαζομένων.

Χθες κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου και αφού υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι κκ. Ι. Αϊβάζης, Χ. Δημητρίου, Λ. Ευαγγελίδης, Κ. Μίχαλος και Ι. Μπενόπουλος, εξελέγησαν τα νέα πέντε μέλη.

Συγκεκριμένα τα νέα μέλη είναι οι κκ. Στ. Ανέστης, Ν. Καραμούζης, Μ. Μπλέτσας , Δ. Τζουγανάτος και Β. Φουρλής, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων, για το υπόλοιπο της θητείας εκάστου αυτών, ως την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του 2012.

Επίσης το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα ως εξής: Π. Βουρλούμης πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος- εκτελεστικό μέλος, Δ. Τζουγανάτος αντιπρόεδρος- ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος Κevin Copp εκτελεστικό μέλος, Guido Κerkoff μη εκτελεστικό μέλος, Rainer Rathgeber μη εκτελεστικό μέλος, Στ. Ανέστης μη εκτελεστικό μέλος, Ν. Καραμούζης μη εκτελεστικό μέλος, Μ. Μπλέτσας ανεξάρτητο- μη εκτελεστικό μέλος, Π. Ταμπούρλος ανεξάρτητο- μη εκτελεστικό μέλος, Β. Φουρλής ανεξάρτητο- μη εκτελεστικό μέλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk