αντιεξουσιαστικά

Δεν φεύγει από την Ελλάδα αλλά προχωρεί σε αναδιάρθρωση (βλέπε απολύσεις) η πολυεθνική Sanofi-Αventis, με το επιχείρημα που επικαλούνται όλες οι φαρμακοβιομηχανίες, ότι πλήττονται από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων. Η εταιρεία, από τις μεγαλύτερες του κλάδου στην Ελλάδα με τζίρο το 2009 403 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 63,9 εκατ. ευρώ, απασχολεί περί τους 500 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 330 είναι ιατρικοί επισκέπτες και μάλλον θα είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουν το «μάρμαρο».

Απολύσεις-«φαρμάκι»
Δεν φεύγει από την Ελλάδα αλλά προχωρεί σε αναδιάρθρωση (βλέπε απολύσεις) η πολυεθνική Sanofi-Αventis, με το επιχείρημα που επικαλούνται όλες οι φαρμακοβιομηχανίες, ότι πλήττονται από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.

* * *
Η εταιρεία, από τις μεγαλύτερες του κλάδου στην Ελλάδα με τζίρο το 2009 403 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 63,9 εκατ. ευρώ, απασχολεί περί τους 500 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 330 είναι ιατρικοί επισκέπτες και μάλλον θα είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουν το «μάρμαρο».

* * *
Η εταιρεία πρόσφατα είχε διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να διαθέτει όλα της τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων όλων των ινσουλινών στην ελληνική αγορά, καθώς είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι θα προχωρούσε στην απόσυρση ορισμένων εξ αυτών.

Απώλειες
Οι χρηματιστές χαιρετίζουν την απόφαση του προέδρου του ΧΑ κ. Σπ. Καπράλου για μείωση των τιμολογίων συμμετοχής στην κεφαλαιαγορά, αλλά επισημαίνουν ότι « θα πρέπει να γίνουν και περαιτέρω μειώσεις στο εγγύς μέλλον » ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του Χρηματιστηρίου.

* * *
Γκρινιάζουν όμως οι μέτοχοι της ΕΧΑΕ, που προβλέπουν υποχώρηση 4%-5% στα κέρδη ανά μετοχή για το 2010 και 8%-10% στα κέρδη του 2011.

Βομβαρδισμένοι
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος (σκίτσο) διοργανώνει τη Δευτέρα ξενάγηση σε πολυχώρο της οδού Πειραιώς, όπου παρουσιάζεται το έργο του ελβετού καλλιτέχνη Κρίστοφ Μπόχελ με τον τίτλο «Unplugged» («Αποσυνδεδεμένο»). Και, όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης του καλλιτέχνη, πρόκειται για « ένα έργο επικών διαστάσεων, το οποίο αναπαριστά μία σύγχρονη Βαβέλ, μία βομβαρδισμένη κόλαση, μία λεηλατημένη αγορά, έναν Αρμαγεδδώνα που έχει επέλθει χωρίς καλά-καλά να το συνειδητοποιήσουμε ».

* * *
Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο: η έκθεση αναφέρεται μάλλον στην οικονομία… Τώρα, ποιος είναι αποσυνδεδεμένος από τις εξελίξεις, αυτό θα φανεί…

Ποιος θα μας προστατεύσει;
Ολο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα φθάνουν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις πολλών εταιρειών ή στην αλληλογραφία τους με γράμμα, προτάσεις για να γίνουν πελάτες… παγκοσμίως άγνωστων εταιρειών μέσω των οποίων μπορούν να προμηθευτούν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα. Τα τελευταία κρούσματα προέρχονται απο κυπριακή (offshore;)

εταιρεία που δίνει μόνον ένα τηλέφωνο και μια ηλεκτρονική διεύθυνση. Τίποτε άλλο!

* * *
Ζητεί μάλιστα από τους επιχειρηματίες ή τους επαγγελματίες να συνδεθούν άμεσα και να κερδίσουν χαμηλότερες τιμές χρέωσης και σύγχρονες υπηρεσίες υποστήριξης, χωρίς να δίνουν οποιαδήποτε διευκρίνιση. Σε αντάλλαγμα απαιτεί από τον υποψήφιο πελάτη να τους στείλει αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ, προφανώς ως αθώο δείγμα εγγραφής. Επειδή η απελευθέρωση της εμπορικής αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος είναι κοινοτική επιταγή, μήπως ήλθε η ώρα να προστατευθούν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, προτού πέσουν στην παγίδα και απλά νοικοκυριά;

* * *
Αν η αρμοδία υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Τίνα Μπιρμπίλη απαιτήσει όποιος ασκεί εμπορική δραστηριότητα στο ηλεκτρικό ρεύμα να έχει δικές του πηγές παραγωγής (σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ή ΑΠΕ) στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, θα αποφύγουμε περιπτώσεις απατεώνων που πήραν χρήματα πελατών και εξαφανίστηκαν, όπως έγινε στη σταθερή τηλεφωνία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk