Συγχωνεύσεις οργανισμών Ποιοί καταργούνται, ποιές υπηρεσίες, οργανισμοί και φορείς συγχωνεύονται

Στην ιστοσελίδα opengov.gr μπορούν να σχολιάζουν οι πολίτες το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και νομικών προσώπων του δημοσίου, το οποίο επιμελήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Η διαβούλευση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 28 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα.

Στην ιστοσελίδα opengov.gr μπορούν να σχολιάζουν οι πολίτες το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και νομικών προσώπων του δημοσίου, το οποίο επιμελήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Η διαβούλευση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 28 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων, καταργούνται τα ακόλουθα νομικά πρόσωπα και οργανισμοί: Το Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.), το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (Ε.ΤΑ.Κ.Σ.), το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών (Ε.Α.Γ.Ε.), η Ιόνιος Ακαδημία, η Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία, η Ένωση για την Αντισεισμική Προστασία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου (ΕΑΣΠ-ΟΣΕΠ), το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας (Ε.Κ.Ε.Υ.), το Ινστιτούτο Έρευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας (Ι.Ε.Ε.Π.Υ.Υ.), το Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος (Κ.Κ.Ν.Α.), το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας (Ι.Κ.Δ.Ε.), το Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.ΠΑ. ΑμεΑ), τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας, το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας (Ε.Ε.ΚΕ.Π.Π.), η Εταιρεία Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Αττικής “Λεύκιππος” Α.Ε., η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ Α.Ε.), το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου ΑΕ (ΙΧ.ΘΥ.Κ.Α.), το Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. και η Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης Α.Ε, (ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.). Όπως γίνεται αντιληπτό, η είδηση δεν είναι ότι πολλοί από τους παραπάνω οργανισμούς καταργούνται, αλλά ότι μέχρι σήμερα βρίσκονταν σε λειτουργία και χρηματοδοτούνταν από τους Έλληνες φορολογουμένους.

Συγχωνεύσεις

Επίσης, συγχωνεύεται το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και καταργείται το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού. Η διοίκηση του Οργανισμού θα ασκείται στο εξής από το Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, εφόσον βεβαίως δεν προκύψουν αλλαγές από τη διαβούλευση. Επίσης συγχωνεύονται τα ακόλουθα νομικά πρόσωπα: Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Ι.Κ.Π.Α.), συγχωνεύεται με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.). Η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών (Σ.Ε.Υ.Υ.Ο.) απορροφάται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk