Ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ασφαλιστικό-εργασιακά Tον Τομέα Οικονομίας του ΠαΣοΚ ενημερώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος του Δημοσίου και την ίδρυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενημέρωσε τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασία (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Στο πλαίσιο της νομοθετικής διαβούλευσης, θα ενημερώσει και την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος του Δημοσίου και την ίδρυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενημέρωσε τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασία (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στο πλαίσιο της νομοθετικής διαβούλευσης, θα ενημερώσει και την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Με το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος του Δημοσίου, η Ελλάδα συμμορφώνεται με την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σε σχέση με την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και θεσπίζονται αλλαγές με στόχο την εναρμόνιση του ασφαλιστικού του δημοσίου τομέα με τις ρυθμίσεις του υπό κατάθεση ασφαλιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εντός τριών ετών από το 2011 ως και το 2013 τα όρια ηλικίας των γυναικών αυξάνονται έως και 15 έτη, ενώ από το 2015 εφαρμόζεται και στον δημόσιο τομέα ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, με τη βασική και την αναλογική σύνταξη, που θα ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα. Οι ρυθμίσεις προβλέπουν σταδιακή αύξηση τόσο του ορίου ηλικίας για τις γυναίκες, έτσι ώστε να προσεγγίσει το 65ο έτος της ηλικίας, όσο και των ετών για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από 17,5 σε 25 έτη ασφάλισης.

Με το σχέδιο νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου θεσμού για τη θωράκιση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η δημιουργία και η χρηματοδότηση του Ταμείου με 10 δισ. ευρώ, προβλέπεται στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής που συνοδεύει τον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk