ΜΡΒ: τέλος 2010 η απορρόφηση της Εγνατίας

Εμφαση στη ρευστότητα, τη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, την αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας, τη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων, όπως και στην επιτυχημένη αναδιάρθρωση του ομίλου, δίνει η διοίκηση της Μarfin Εgnatia Βank στην εφετινή χρήση. Σύμφωνα με τον κ. Κ. Βασιλακόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, ο οποίος μίλησε στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της στη Θεσσαλονίκη, ως το τέλος του 2010 θα έχει ολοκληρωθεί…

ΜΡΒ: τέλος 2010 η απορρόφηση της Εγνατίας | tovima.gr

Εμφαση στη ρευστότητα, τη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, την αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας, τη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων, όπως και στην επιτυχημένη αναδιάρθρωση του ομίλου, δίνει η διοίκηση της Μarfin Εgnatia Βank στην εφετινή χρήση. Σύμφωνα με τον κ. Κ. Βασιλακόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, ο οποίος μίλησε στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της στη Θεσσαλονίκη, ως το τέλος του 2010 θα έχει ολοκληρωθεί η διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Μarfin Εγνατίας Τράπεζας ΑΕ από τη Μarfin Ρopular Βank.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τον Μάιο τα μερίδια του ομίλου επανήλθαν σε ανοδική τροχιά ανερχόμενα σε 4,5% στις καταθέσεις από 4,4% στο τέλος της περυσινής χρονιάς και σε 5,5% από 5,4% στις χορηγήσεις. Οπως είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, τα δάνεια σε καθυστέρηση κινούνται στα επίπεδα του μέσου όρου της αγοράς, δηλαδή γύρω στο 7% επί του συνόλου των χορηγήσεων της τράπεζας. Το 2009 ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου ανήλθε σε 10,86%, χωρίς τη συμμετοχή στο σχέδιο των 28 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, χθες η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, μέλος του ομίλου της Μarfin Ρopular Βank, έλαβε από το περιοδικό «Μarine Μoney» βραβείο καλύτερης συμφωνίας για εξαγορά και συγχώνευση στον ναυτιλιακό τομέα διεθνώς. Τo περιοδικό τίμησε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη τις εταιρείες που διακρίθηκαν στον ναυτιλιακό τομέα παγκοσμίως. Η Επενδυτική Τράπεζα τιμήθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην υλοποίηση της επιτυχημένης εξαγοράς της Αries Μaritime από την Grandunion.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk