Δίχτυ ασφαλείας σε τουρίστες από… απρόοπτα

Με συντονισμένες προσπάθειες το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς στη χώρα, επιχειρεί την τόνωση του ρεύματος από το εξωτερικό και την ενεργοποίηση των κρατήσεων της «τελευταίας στιγμής». Η μείωση των κρατήσεων κυμαίνεται στο 10% κατά μέσον όρο, ωστόσο αντιστάθμισμα στην ανησυχία που έχει προκληθεί στις αγορές- χώρες προέλευσης του ελληνικού τουρισμού λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων αποτελεί η απόφαση για την κάλυψη των εξόδων …

Με συντονισμένες προσπάθειες το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς στη χώρα, επιχειρεί την τόνωση του ρεύματος από το εξωτερικό και την ενεργοποίηση των κρατήσεων της «τελευταίας στιγμής».

Η μείωση των κρατήσεων κυμαίνεται στο 10% κατά μέσον όρο, ωστόσο αντιστάθμισμα στην ανησυχία που έχει προκληθεί στις αγορές- χώρες προέλευσης του ελληνικού τουρισμού λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων αποτελεί η απόφαση για την κάλυψη των εξόδων παραμονής των ξένων τουριστών στην Ελλάδα σε περίπτωση που απρόοπτα γεγονότα εμποδίζουν την επιστροφή στην πατρίδα τους, όπως επανέλαβε σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τους ανταποκριτές ξένου Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος.

Οπως εξήγησε ο υπουργός, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) να εγγυηθεί τα έξοδα παραμονής στην Ελλάδα (διανυκτέρευση και σίτιση για το διάστημα που η αναχώρησή του δεν είναι δυνατή) για κάθε επιβάτη του οποίου θα καθυστερήσει η επιστροφή στην πατρίδα του για κάθε λόγο, όπως σε περίπτωση απεργίας, φυσικής καταστροφής κτλ. Την ίδια ώρα η μείωση τιμών και η απορρόφηση του ΦΠΑ και των νέων φόρων που εφαρμόζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις καθιστούν τη χώρα έναν πιο προσιτό σε σχέση με το παρελθόν προορισμό, στοιχείο το οποίο αποτυπώνεται στον ξένο Τύπο με σχόλια όπως «αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα συμφέρει όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια».

Βασικός στόχος των δράσεων είναι η αναστροφή της αρνητικής εικόνας που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα στο εξωτερικό με αφορμή την οικονομική κρίση, η οποία ωστόσο έχει επιβαρυνθεί τους τελευταίους μήνες από τα τραγικά γεγονότα τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα και την αναστάτωση που προκαλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα δύο τελευταία μάλιστα αποτελούν κύριους ανασταλτικούς παράγοντες για τους ξένους επισκέπτες, καθώς δημιουργούν ανησυχία για τη μετακίνηση και την αναχώρησή τους από τη χώρα, ενώ πριν από έναν μήνα οδήγησαν σε κύμα ακυρώσεων, στα ξενοδοχεία της ελληνικής πρωτεύουσας ιδιαίτερα και ως έναν βαθμό της περιφέρειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk