Διαβουλεύσεις με στόχο τη διαφάνεια των αγορών

Θέματα που άπτονται της λειτουργίας των ευρωπαϊκών αγορών στο πλαίσιο της διαβούλευσης και της επικείμενης αναθεώρησης της κοινοτικής οδηγίας ΜiFΙD, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, συζήτησαν χθες κατά τη συνάντησή τους ο επίτροπος κ. Μισέλ Μπαρνιέ με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ένωσης χρηματιστηρίων (FΕSΕ) και του ΧΑ κ. Σπ. Καπράλο. Ειδικότερα τους απασχόλησαν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην εποπτεία των αγορών, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου που θα διασφαλίσει ίσες συνθήκες ανταγωνισμού για όλες τις πλατφόρμες συναλλαγών στην Ευρώπη.

Διαβουλεύσεις με στόχο  τη διαφάνεια των αγορών | tovima.gr

Θέματα που άπτονται της λειτουργίας των ευρωπαϊκών αγορών στο πλαίσιο της διαβούλευσης και της επικείμενης αναθεώρησης της κοινοτικής οδηγίας ΜiFΙD, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, συζήτησαν χθες κατά τη συνάντησή τους ο επίτροπος κ. Μισέλ Μπαρνιέ με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ένωσης χρηματιστηρίων (FΕSΕ) και του ΧΑ κ. Σπ. Καπράλο.

Ειδικότερα τους απασχόλησαν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην εποπτεία των αγορών, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου που θα διασφαλίσει ίσες συνθήκες ανταγωνισμού για όλες τις πλατφόρμες συναλλαγών στην Ευρώπη. Ο κ. Καπράλος τόνισε ότι η FΕSΕ βασίζεται στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα της ενίσχυσης της διαφάνειας στις αγορές.

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να εξαλειφθούν τα κύρια αίτια των προβλημάτων που έχουν προκύψει στις ευρωπαϊκές αγορές τον τελευταίο καιρό, ανέφερε, ενώ επισήμανε ότι σύμφωνα με τη FΕSΕ η αναθεώρηση της ΜiFΙD πρέπει να βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες: στη μείωση του συστημικού ρίσκου που επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της βελτίωσης των κανόνων διαφάνειας για τις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές και στην ενίσχυση της προστασίας των ιδιωτών επενδυτών με την αμερόληπτη πρόσβασή τους στην πληροφορία αλλά και την ισχυροποίηση της εκπροσώπησής τους στα θεσμικά όργανα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk