«Η ανάκαμψη ήρθε μέσω των τραπεζών»

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ.Τίμοθι Γκάιτνερ(φωτογραφία) υπεραμύνθηκε χθες ενώπιον του Κογκρέσου της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα επικαλούμενος την ανοδική πορεία των πιστώσεων προς τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Τόνισε επίσης ότι χάρη στο πακέτο διάσωσης των 700 δισ. δολαρίων που έλαβαν οι τράπεζες από την αμερικανική κυβέρνηση όχι μόνο αποφεύχθηκε η κατάρρευση τραπεζών αλλά γέμισαν και τα ομοσπονδιακά ταμεία με 21 δισ. δολάρια. Το 75% των δανειακών ενισχύσεων έχει ήδη αποπληρωθεί και μόνο η βοήθεια των 182 δισ.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ.Τίμοθι Γκάιτνερ(φωτογραφία) υπεραμύνθηκε χθες ενώπιον του Κογκρέσου της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα επικαλούμενος την ανοδική πορεία των πιστώσεων προς τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Τόνισε επίσης ότι χάρη στο πακέτο διάσωσης των 700 δισ. δολαρίων που έλαβαν οι τράπεζες από την αμερικανική κυβέρνηση όχι μόνο αποφεύχθηκε η κατάρρευση τραπεζών αλλά γέμισαν και τα ομοσπονδιακά ταμεία με 21 δισ. δολάρια. Το 75% των δανειακών ενισχύσεων έχει ήδη αποπληρωθεί και μόνο η βοήθεια των 182 δισ. προς την ασφαλιστική ΑΙG φαίνεται ότι θα αφήσει πίσω της «μαύρη τρύπα». Θετικές είναι οι προβλέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η General Μotors και η Chrysler έχουν προχωρήσει σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και τα περίπου 60 δισ. δολάρια που έχουν λάβει θα επιστραφούν σύντομα, τόνισε ο αμερικανός υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk