Απαγορεύει διαμονή και εργασία

Νεμπράσκα – ΗΠΑΑπαγορεύουν σε παράνομους μετανάστες την εργασία και τη διαμονή

Οι κάτοικοι του Φρέμοντ στη πολιτεία της Νεμπράσκα σε τοπικό δημοψήφισμα ενέκριναν νόμο για να απαγορεύσουν σε παράνομους μετανάστες -κυρίως τους Ισπανόφωνους που ζουν στην ευρύτερη περιοχή τους- την εργασία και τη διαμονή στη πόλη τους.

<b>Νεμπράσκα – ΗΠΑ</b>Απαγορεύουν σε παράνομους μετανάστες  την εργασία και τη διαμονή | tovima.gr

Οι κάτοικοι του Φρέμοντ στην Πολιτεία της Νεμπράσκα σε τοπικό δημοψήφισμα ενέκριναν νόμο για να απαγορεύσουν σε παράνομους μετανάστες – κυρίως τους Ισπανόφωνους που ζουν στην ευρύτερη περιοχή τους – την εργασία και τη διαμονή στην πόλη τους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 57% των κατοίκων ψήφισε υπέρ της πρότασης που έρχεται σε συνέχεια της θύελλας που ξεσήκωσε ο αντιμεταναστευτικός νόμος της Αριζόνας ενώ, όπως φαίνεται, και αυτή η απόφαση θα κριθεί για την νομιμότητά της από τη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα η πρόταση απαγόρευε στους ιδιοκτήτες να νοικιάζουν κατοικίες σε όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ χωρίς νόμιμα έγγραφα, ενώ ζητά από τους ενοικιαστές να ενημερώνουν την αστυνομία και να παίρνουν από τις Αρχές της πόλης ειδική άδεια. Επιπλέον οι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων για τον έλεγχο των παράνομων μεταναστών.

Οι εισηγητές του νόμου τονίζουν ότι η αδυναμία των ομοσπονδιακών πολιτικών να επιλύσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα αφήνει όλο το βάρος της προσπάθειας στις τοπικές κοινότητες. Για αυτό το λόγο είναι αναγκαία η ψήφιση του νόμου, σημείωναν.

Αντίθετα, κατά του νόμου τάχθηκαν τοπικές επιχειρήσεις και η εκκλησία, επισημαίνοντας πέρα από τα νομικά προβλήματα το σημαντικό κόστους από την εφαρμογή που θα απαιτήσει περικοπές ή φορολόγηση των κατοίκων.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ η μεταναστευτική πολιτική ασκείται μόνο σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk