Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό

Αλέκα ΠαπαρήγαΣε προνοιακά βοηθήματα μετατρέπονται οι συντάξεις

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, κατέθεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα με θέμα το Ασφαλιστικό. Κάνει λόγο για οδυνηρές συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ενώ υπογράμμισε ότι «οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά βοηθήματα».

<b>Αλέκα Παπαρήγα</b>Σε προνοιακά βοηθήματα μετατρέπονται οι συντάξεις | tovima.gr

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, κατέθεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα με θέμα το Ασφαλιστικό.

Η κυρία Παπαρήγα έκανε λόγο για οδυνηρές συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι «κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και επιβάλει, εκτός από την ονομαστική μείωση των μισθών και των συντάξεων, διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατάργηση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων (αύξηση απολύσεων, μείωση αποζημίωσης, κατάργηση Σ.Σ.Ε., και του κατώτερου μισθού για τους νέους, μαθητεία, γενίκευση της εργασίας ανηλίκων κ.ά.)».

Τόνισε ακόμη ότι «οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά βοηθήματα» και ότι οι αλλαγές αυτές εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Ερωτά, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, πως τοποθετείται η κυβέρνηση για τις μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων, αλλά και πως οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν στις αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk