Γ. Παπανδρέου: Προσφυγές κατά αμερικανικών τραπεζών

« Το πρόβλημα της Ελλάδαςδεν είναι οι δαπάνες για το κοινωνικό κράτος και το σύστημα πρόνοιας, αλλά η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από την προηγούμενηδεξιάκυβέρνηση επί μία πενταετία » τόνισε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ενώ επιχείρησε εκ νέου να μεταδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την έκβαση της προσπάθειας σταθεροποίησης της οικονομίας. Μία ημέρα νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά « όχι άμεσα, αλλά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα », όπως τόνισε, την έκδοση ομολόγου, το οποίο θα απευθύνεται στον ελληνισμό της Διασποράς.

Γ. Παπανδρέου: Προσφυγές κατά αμερικανικών τραπεζών | tovima.gr

« Το πρόβλημα της Ελλάδαςδεν είναι οι δαπάνες για το κοινωνικό κράτος και το σύστημα πρόνοιας, αλλά η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από την προηγούμενηδεξιάκυβέρνηση επί μία πενταετία » τόνισε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ενώ επιχείρησε εκ νέου να μεταδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την έκβαση της προσπάθειας σταθεροποίησης της οικονομίας.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά « όχι άμεσα, αλλά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα », όπως τόνισε, την έκδοση ομολόγου, το οποίο θα απευθύνεται στον ελληνισμό της Διασποράς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να στραφεί η ελληνική κυβέρνηση δικαστικά κατά αμερικανικών τραπεζών για τις πρακτικές που ακολούθησαν, συντείνοντας στη δημιουργία του προβλήματος, ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν το αποκλείει, τονίζοντας όμως ότι θα προηγηθεί η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία. « Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχουμε, μπορεί να συνεχίσουμε και τη δικαστική διαδικασία. Αυτό όμως δεν μπορώ να το προεξοφλήσω, διότι πρέπει να γίνει Εξεταστική Επιτροπή, να δούμε όλες τις πτυχές, να δούμε δηλαδή τι είχε γίνει, να υπάρξει φως σε αυτό το θέμα και μετά να πάρουμε τις αποφάσεις μαςγια το πώς θα κινηθούμε. Αλλά δεν το αποκλείω » σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk