Η μεγαλύτερη ημέρα του έτους

Θερινό Ηλιοστάσιο Γιορτάστηκε η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου στο Στόουνχεντζ

Yπολογίζεται ότι 20.000 άτομα βρέθηκαν στο προϊστορικό μνημείο του Στόουνζεντζ στη Βρετανία, σε μία από τις σπάνιες χρονιές που ο ήλιος δεν κρύφτηκε πίσω από τα βρετανικά σύννεφα. Το πλήθος εορτασμού του θερινού ηλιοστασίου αποτελούσαν αρκετοί Βρετανοί νεοπαγανιστές αλλά και ακόμη περισσότεροι «ρομαντικοί» που ήθελαν απλώς να γιορτάσουν την ημέρα σε μία από τις λίγες περιπτώσεις που επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο του μυστηριώδους λίθινου μνημείου.

<b>Θερινό Ηλιοστάσιο </b>Γιορτάστηκε η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου στο Στόουνχεντζ | tovima.gr

Τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους (στο βόρειο ημισφαίριο) υπολογίζεται ότι τίμησαν τη Δευτέρα περίπου 20.000 άτομα στο προϊστορικό μνημείο του Στόουνζεντζ στη Βρετανία, σε μία από τις σπάνιες χρονιές που ο ήλιος δεν κρύφτηκε πίσω από τα βρετανικά σύννεφα. Το πλήθος εορτασμού του θερινού ηλιοστασίου αποτελούσαν αρκετοί Βρετανοί νεοπαγανιστές αλλά και ακόμη περισσότεροι «ρομαντικοί» που ήθελαν απλώς να γιορτάσουν την ημέρα σε μία από τις λίγες περιπτώσεις που επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο του μυστηριώδους λίθινου μνημείου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk