Διαρροή από εργοστάσιο

Αραχθος Μεγάλη επιχείρηση για πετρελαιοκηλίδα κοντά στην Άρτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται τη Δευτέρα επιχείρηση για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκε στον ποταμό Άραχθο, έπειτα από διαρροή μαζούτ σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο τις προηγούμενες ημέρες. Η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή νερού στο υδροηλεκτρικό φράγμα Πουρναρίου.

<b>Αραχθος </b>Μεγάλη επιχείρηση για πετρελαιοκηλίδα κοντά στην Άρτα | tovima.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα Δευτέρα επιχείρηση για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκε στον ποταμό Άραχθο, έπειτα από διαρροή μαζούτ σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο τις προηγούμενες ημέρες.

«Οι εργασίες αντιμετώπισης του συνολικού προβλήματος και της απομάκρυνσης του μαζούτ και της λάσπης συνεχίζονται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες» ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στην επιχείρηση του υπουργείου συνέδραμε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική αλλά και η ΔΕΗ, η οποία διέκοψε την παροχή νερού στο υδροηλεκτρικό φράγμα Πουρναρίου, ώστε να μην παρασυρθεί το μαζούτ προς τις αρδευόμενες περιοχές και τον Αμβρακικό Κόλπο.

«Η ρύπανση προκλήθηκε από τις δεξαμενές του εγκαταλελειμμένου από το 1998 εργοστασίου χυμοποίησης «Εσπερίδα», από τις οποίες δεν είχε απομακρυνθεί η εναπομείνασα ποσότητα μαζούτ» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενήργησε για την άμεση παρουσία της Προϊσταμένης του Τομέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδας και επικοινώνησε με το Νομάρχη Άρτας και υπευθύνους υπαλλήλους της ΠΕΧΩ Ηπείρου».

Οι αρχές αναζητούν τώρα τους ενόχους οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk