Μήνυμα στους βουλευτές

Γ. Πεταλωτής για το Ασφαλιστικό «Είτε με Προεδρικό Διάταγμα είτε με νομοθετική ρύθμιση, οι αλλαγές θα προχωρήσουν»

Αποφασισμένη να προχωρήσουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό εμφανίζεται η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να ξεκαθαρίζει ότι είτε με ΠΔ είτε με νόμο, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία και η ουσία είναι ότι οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να προχωρήσουν». Παράλληλα, στέλνει μήνυμα στην ΚΟ λέγοντας ότι οι απόψεις είναι σεβαστές, αλλά «υπάρχουν κάποια όρια που τα βάζουν οι ίδιοι οι βουλευτές, από τη στιγμή που ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».

Αποφασισμένη να προχωρήσουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό εμφανίζεται η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να ξεκαθαρίζει ότι είτε με Προεδρικό Διάταγμα είτε με νομοθετική ρύθμιση, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία και η ουσία είναι ότι οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να προχωρήσουν». Παράλληλα, στέλνει μήνυμα στην κοινοβουλευτικό ομάδα λέγοντας ότι οι απόψεις είναι σεβαστές, αλλά «υπάρχουν κάποια όρια που τα βάζουν οι ίδιοι οι βουλευτές, από τη στιγμή που ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».

Αφού ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι αποδεικνύεται περίτρανα πως οι στόχοι επιτυγχάνονται και ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο, δήλωσε για τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση σέβεται την αυτόνομη λειτουργία των βουλευτών, συζητάει μαζί τους, σέβεται τις απόψεις τους και ότι εκείνοι εν τέλει αποφασίζουν για το κυβερνητικό πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία και η ουσία είναι ότι αυτές οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να προχωρήσουν».

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Αλίμονο αν ερχόμουν εδώ να μιλάω για διαγραφές». Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη τις απόψεις των βουλευτών, οι οποίες είναι σεβαστές, αλλά «υπάρχουν κάποια όρια που τα βάζουν οι ίδιοι οι βουλευτές, από τη στιγμή που ανήκουν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».

Σημείωσε ότι το αν θα είναι με ΠΔ ή με νομοθετική ρύθμιση είναι δευτερεύον ζήτημα και ότι η συζήτηση είναι ανοιχτή. Τόνισε δε πως «ό,τι έρθει στη Βουλή, ό,τι ψηφιστεί ή ό,τι νομοθετηθεί με οποιαδήποτε μορφή θα είναι με βάση το μνημόνιο».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «εάν υπάρχουν και όποια περιθώρια για βελτίωση αυτών των ρυθμίσεων, η κυβέρνηση είναι σαφές ότι θα τα εξαντλήσει».

Στήριξη στον Ανδρέα Λοβέρδο

Ερωτηθείς εάν ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος απολαμβάνει της πλήρους στήριξης από την κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι αυτό είναι σαφέστατο και σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό και την κυβέρνηση. «Ο αρμόδιος υπουργός σε όλα τα ζητήματα λειτουργεί με τον τρόπο που πρέπει και η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει συλλογικά» τόνισε ο κ. Πεταλωτής και επισήμανε ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποφάσεις του κ. Λοβέρδου, αλλά της κυβέρνησης.

Είπε ακόμη ότι δεν είναι θέμα πειθούς του κ. Λοβέρδου προς την κυβέρνηση, αλλά προς την κοινωνία και πρόσθεσε ότι αυτό που δεν προβάλλεται είναι ότι υπάρχουν παράλληλα και μέτρα αντιρρόπησης που θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν.

Διαψεύδει πρόωρες και ανασχηματισμό

Ο κ. Πεταλωτής διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ζήτημα εκλογών και διέψευσε, επίσης, κάποιες «δήθεν ρήσεις», που δημοσιεύθηκαν και μάλιστα με εισαγωγικά στον Τύπο και αποδίδονται στον πρωθυπουργό.

«Δεν γίνονται τέτοιες κουβέντες, η κυβέρνηση δεν συζητά το θέμα των εκλογών, όποτε και εάν γίνουν αυτές» υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής και τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ σημαντική καμπή του έργου της και δεν πτοείται από φήμες περί εκλογών.

«Μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Σαμαρά, εμείς είμαστε κάθετοι ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών και όποιος το διακινεί ίσως έχει και τους λόγους του» είπε ερωτηθείς σχετικά με τον αρχηγό της ΝΔ και τα δημοσιεύματα ότι έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα τη ΝΔ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk