Θα χρειαστεί χρόνος για να πειστούν οι αγορές

Γιώργος ΠροβόπουλοςΣίγουρος για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος, μιλώντας σήμερα σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Την πεποίθηση ότι τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ θα καταστήσουν βιώσιμα τα δημοσιονομικά μεγέθη, εξέφρασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος, μιλώντας σήμερα Δευτέρα σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο κ. Προβόπουλος ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου δήλωσε αισιόδοξος ότι η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διασφάλιση της διατηρησιμότητας των δημοσιονομικών μεγεθών. Σημείωσε ωστόσο πως θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για να πειστούν οι αγορές για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να επιτύχει τους στόχους της.

«Το πακέτο στήριξης που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ παρέχει στην κυβέρνηση μία μοναδική ευκαιρία για προσαρμογή της οικονομίας», τόνισε ο κ. Προβόπουλος.

Το Συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Θ. Καρατζά της Εθνικής Τραπέζης επιχειρεί να δώσει απαντήσεις γύρω από την οικονομική κρίση, τα αίτια που την προκάλεσαν αλλά κυρίως πώς στο πως διαμορφώνεται σήμερα το σκηνικό παγκοσμίως και ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις για μια σταθερή και αναπτυσσόμενη οικονομία.

Σε αυτό, εκτός από τον Διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδας, μετέχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από την Ευρώπη και την Αμερική. Μεταξύ των ομιλητών είναι οι Π. Κορλίρας, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου, Στ. Θωμαδάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκ. Χαρδούβελης, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γρ. Πραστάκος, πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου και ο κ. Η. Πολεμαρχάκης, επικεφαλής του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk