Ασφαλιστικά μέτρα κατά ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για την 24ωρη απεργία

H προκηρυχθείσα 24ωρη απεργία από τα δύο σωματεία, χωρίς την ομπρέλα της ΠΝΟ, έχει κινητοποιήσει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες οι οποίες θεωρούν ότι στη παρούσα χρονική στιγμή θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη διακίνηση επιβατών.

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για μεθαύριο Τετάρτη οι ναυτεργατικές οργανώσεις ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Πειραιώς ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

H προκηρυχθείσα 24ωρη απεργία από τα δύο σωματεία, χωρίς την ομπρέλα της ΠΝΟ, έχει κινητοποιήσει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες οι οποίες θεωρούν ότι στη παρούσα χρονική στιγμή θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη διακίνηση επιβατών.

Ακριβείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στα πλοία της Blue Star ,της ANEK, των Μινωικών και της HSW έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην 24ωρη απεργία γεγονός, που «λύνει τα χέρια» των εταιρειών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά των δύο σωματείων.

Επίσης, τουριστικοί φορείς από τα νησιά του Αιγαίου, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους στην 24ωρη απεργία, που δεν υποστηρίζεται από την ΠΝΟ καθώς αρκετές χιλιάδες πολιτών δεν θα μπορέσουν να μεταφερθούν στα νησιά για τις διακοπές τους.

Η προσφυγή του ΣΕΕΝ αναμένεται να συζητηθεί αύριο ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ανάλογη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων φέρεται να εξετάζει να καταθέσει και η ΕΕΝ.

Ο ΗΑΤΤΑ ζητά τη ματαίωση της αναγγελθείσας απεργίας

Τη ματαίωση της αναγγελθείσας απεργίας των σωματείων ναυτεργατών Π.Ε.Μ.Ε.Ν. και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για τις 23 Ιουνίου, την οποία τα σωματεία κήρυξαν ανεξάρτητα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτεργατών (ΠΝΟ), ζητεί ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του.

Ο ΗΑΤΤΑ επισημαίνει το πλήγμα που επιφέρουν στον τουρισμό και την εικόνα της χώρας οι απεργίες στην ακτοπλοΐα (ανεξάρτητα από το δίκαιο ή μη των αιτημάτων τους) και σημειώνει ότι η νέα «απρόσμενη και αναπάντεχη απεργία», στην οποία δε συμμετέχει η ΠΝΟ απειλεί την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, καθώς ο προγραμματισμός των τουριστικών γραφείων «βρίσκεται για μία ακόμη φορά στον αέρα, ενώ οικογένειες ολόκληρες κινδυνεύουν να βρεθούν στο λιμάνι χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα φτάσουν στον προορισμό τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk