ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Ελαμψε διά της απουσίας

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ πρόσκληση έλαβε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος από τους ανθρώπους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παραστεί στην επίσημη πρεμιέρα της «Νόρμα» το Σάββατο 12 Ιουνίου στο Ηρώδειο, μία ακόμη φορά ο υπουργός Πολιτισμού απάντησε αρνητικά. «Ελπίζουμε να μας τιμήσει κάποια άλλη φορά» σχολίασαν οι υπεύθυνοι της ΕΛΣ, οι οποίοι από τον Μάρτιο του 2010 που ανέλαβε νέος πρόεδρος του ΔΣ ο κ. Νίκος Μουρκογιάννης έχουν να δουν τον κ. Γερουλάνο σε καρέκλα επισήμου κατά τη διάρκεια κάποιας πρεμιέρας.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ πρόσκληση έλαβε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος από τους ανθρώπους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παραστεί στην επίσημη πρεμιέρα της «Νόρμα» το Σάββατο 12 Ιουνίου στο Ηρώδειο, μία ακόμη φορά ο υπουργός Πολιτισμού απάντησε αρνητικά.

«Ελπίζουμε να μας τιμήσει κάποια άλλη φορά» σχολίασαν οι υπεύθυνοι της ΕΛΣ, οι οποίοι από τον Μάρτιο του 2010 που ανέλαβε νέος πρόεδρος του ΔΣ ο κ. Νίκος Μουρκογιάννης έχουν να δουν τον κ. Γερουλάνο σε καρέκλα επισήμου κατά τη διάρκεια κάποιας πρεμιέρας. Το γεγονός εντυπωσιάζει, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη του την οικονομικά δυσμενέστατη συγκυρία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σε περίπτωση πάλι που ο υπουργός Πολιτισμού αποφεύγει τις πρεμιέρες- πράγμα διόλου κατακριτέο-, θα μπορούσε να έχει επιλέξει μια άλλη ημέρα των παραστάσεων για να παρακολουθήσει την όπερα του Βιτσέντσο Μπελίνι στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Θα μπορούσε, λ.χ., να ακολουθήσει το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος χωρίς πολλές πολλές τυμπανοκρουσίες παρακολούθησε την προχθεσινή και προτελευταία παράσταση σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και με τις Δήμητρα Θεοδοσίου (12, 18/6) και Ραντοστίνα Νικολάεβα (13, 19/6) στον απαιτητικό ρόλο. (Η τελευταία παράσταση της «Νόρμα» στο Ηρώδειο δόθηκε χθες.)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk