Η ΓΣ της ΠΑΕ ΠΑΟ δεν ξεκαθάρισε το τοπίο

Με συνοπτικές διαδικασίες εγκρίθηκε χθες ομόφωνα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΜΚ) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά 15.229.539 εκατ. ευρώ και εξελέγη νέο 20μελές ΔΣ. Ωστόσο το τοπίο στα διοικητικά- ιδιοκτησιακά του Τριφυλλιού παραμένει ιδιαίτερα ομιχλώδες, καθώς παρατηρείται διάσταση απόψεων μεταξύ των μεγαλομετόχων: πρώτον, ως προς τον τρόπο διοίκησης της ΠΑΕ και, δεύτερον, ως προς το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία. Η χθεσινή γενική συνέλευση, που έγινε απόντων όλων των βασικών μετόχων (με εξαίρεση τον κ.

Η ΓΣ της ΠΑΕ ΠΑΟ δεν ξεκαθάρισε το τοπίο | tovima.gr

Με συνοπτικές διαδικασίες εγκρίθηκε χθες ομόφωνα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΜΚ) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά 15.229.539 εκατ. ευρώ και εξελέγη νέο 20μελές ΔΣ. Ωστόσο το τοπίο στα διοικητικά- ιδιοκτησιακά του Τριφυλλιού παραμένει ιδιαίτερα ομιχλώδες, καθώς παρατηρείται διάσταση απόψεων μεταξύ των μεγαλομετόχων: πρώτον, ως προς τον τρόπο διοίκησης της ΠΑΕ και, δεύτερον, ως προς το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία.

Η χθεσινή γενική συνέλευση, που έγινε απόντων όλων των βασικών μετόχων (με εξαίρεση τον κ. Παναγιώτη Δάβαρη ) διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς άπαντες συμφώνησαν στην αύξηση του ΜΚ. Η συναίνεση στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πάντως δεν αποτελεί απαραιτήτως και δέσμευση για συμμετοχή σε αυτή, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε διάστημα δύο εβδομάδων και που θα έχει άμεση συνάρτηση – για πολλούς μετόχους- με το πρόσωπο το οποίο θα προταθεί από τον μεγαλομέτοχο κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη για την προεδρία. Ηδη χθες οι κκ. Στέφανος Ησαΐας και Χαράλαμπος Σιούφας (εκπρόσωποι του κ. Νικόλα Πατέρα και του κ. Μιχάλη Ζολώτα ) συνέδεσαν τη συμμετοχή τους με το ζήτημα του προέδρου.

Το νεοεκλεγέν 20μελές ΔΣ περιλαμβάνει πέντε νέα πρόσωπα, τους κκ. Μάνο Μαυροκουκουλάκη και Γιώργο Κουλούρη (που εκπροσωπούν τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο ), Στ. Ησαΐα, Αδαμάντιο Πολέμη και Χ. Σιούφα. Διατήρησαν τη θέση τους οι δώδεκα που πρόσκεινται στην οικογένεια Βαρδινογιάννη ( Ι.Βεκρής, Δ. Γόντικας, Αργ. Μήτσου, Ν. Γ. Βαρδινογιάννης, Ν. Θ.Βαρδινογιάννης , Ευ. Σαμαράς, Δ. Σκιάνης , Ι. Γεωργάνας, Γ. Σπηλιωτόπουλος , Ε. Πενθερουδάκης, Γ. Προυσανίδης, Π. Κυριακόπουλος ), ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος , ο κ. Π. Δάβαρης και ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη.

Το νέο ΔΣ αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να εκλέξει(;) τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ. Επί του παρόντος, υπάρχει αδιέξοδο διότι ακόμη δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο κοινής αποδοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των μετόχων προς εξεύρεση ενωτικής λύσης, ενδεχομένως και επιστροφής του κ. Πατέρα. Βάσει Καταστατικού, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πρέπει να κατέχει θέση στο ΔΣ, αλλά εφόσον βρεθεί… εξωδιοικητική λύση είναι σχεδόν βέβαιον ότι κάποιο από τα νυν μέλη θα παραιτηθεί προκειμένου να δώσει τη θέση του στον επόμενο πρόεδρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk