«Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις για το όνομα»

Μόνο εάν υπάρξουν σοβαρές προτάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα μας- ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και έναντι όλων- είμαστε διατεθειμένοι να εξετάσουμε τις προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της πΓΔΜ. Αυτό δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή τη φημολογία περί συμφωνίας για το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη». Απαντώντας χθες στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ.

Μόνο εάν υπάρξουν σοβαρές προτάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα μας- ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και έναντι όλων- είμαστε διατεθειμένοι να εξετάσουμε τις προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της πΓΔΜ.

Αυτό δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή τη φημολογία περί συμφωνίας για το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη». Απαντώντας χθες στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας (φωτογραφία)

τόνισε ότι «η δημόσια συζήτηση για συγκεκρι- μένα ονόματα, είτε αυτά είναι προτάσειςείτε είναι απλώς δημοσιεύματα του Τύπου, δεν έχει νόημα».

Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είναι καλό να μιλάμε για ονόματα όταν η άλλη πλευρά δεν έχει επιδείξει ακόμα την απαραίτητη διάθεση να διαπραγματευτεί σοβαρά». «Είναι ανώφελο, είναι ενάντια στα δικά μας συμφέροντα να διαπραγματευόμαστε μεταξύ μας τη στιγμή που ο πρωθυπουργός των Σκοπίων παραμένει αμετακίνητος» πρόσθεσε ο κ. Δρούτσας, δηλώνοντας ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης «είναι πάγιες και σταθερές», ενώ έχουν αποσαφηνιστεί προς τους τρίτους.

«Απ΄ ό,τι φαίνεται εμυρώθη, εβαπτίσθη χοροστατούντος του Αμερικανού και με ανάδοχο το ΝΑΤΟ και το όνομα αυτού “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”» επέμεινε ο κ. Καρατζαφέρης, αποδίδοντας στην κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τις σχετικές «διαρροές», ενώ την κάλεσε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας.

«Αυτοί θα είναι η “Μακεδονία του Βαρδάρη” κι εμείς θα έχουμε τη “Μακεδονία του Μαγκούφη”» πρόσθεσε, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι στους εννέα μήνες που βρίσκεται στην εξουσία ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου έχει συναντηθεί πέντε φορές με τον κ. Ν. Γκρούεφσκι, ενώ η διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του ΟΗΕ αγνοείται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk