Στους 253.000 οι επισκέπτες στη διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ

Τους 253.176 αριθμούν οι μοναδικοί επισκέπτες της νέας διαδικτυακής πύλης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) visitgreece.gr από την 1η Απριλίου που «ανέβηκε» ως τις 17 Ιουνίου. Περισσότερες από 1.251.742 σελίδες έχουν διαβαστεί στο site, με τον μέσον όρο παραμονής να ξεπερνά τα τρία λεπτά, ενώ χαμηλό είναι το ποσοστό (27%) των επισκεπτών που βλέπουν μόνο μία σελίδα και φεύγουν από το site (bounce rate). Στους 134.179 ανέρχονται οι εκτός Ελλάδος επισκέπτες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ (37.

Τους 253.176 αριθμούν οι μοναδικοί επισκέπτες της νέας διαδικτυακής πύλης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) visitgreece.gr από την 1η Απριλίου που «ανέβηκε» ως τις 17 Ιουνίου. Περισσότερες από 1.251.742 σελίδες έχουν διαβαστεί στο site, με τον μέσον όρο παραμονής να ξεπερνά τα τρία λεπτά, ενώ χαμηλό είναι το ποσοστό (27%) των επισκεπτών που βλέπουν μόνο μία σελίδα και φεύγουν από το site (bounce rate). Στους 134.179 ανέρχονται οι εκτός Ελλάδος επισκέπτες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ (37.702) και ακολουθούν η Βρετανία (11.802) και η Γερμανία (9.966). Από τις σελίδες στα αγγλικά επίσης, 5.300 είναι οι μοναδικοί επισκέπτες της υποσελίδας explore-destinations. Οσον αφορά τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, στα οποία ως και τον Απρίλιο του 2010 η Ελλάδα δεν είχε επίσημη παρουσίαση, η σελίδα του visitgreece.gr στο Facebook από τον Απρίλιο που δημιουργήθηκε έχει περισσότερους από 7.400 υποστηρικτές. Στο Υoutube επίσης δημιουργήθηκε κανάλι όπου έχουν αναρτηθεί 80 βίντεο με περισσότερες από 42.000 θεάσεις (views) συνολικά, με κορυφαίο το διαφημιστικό σποτ «kalimera» (34.155

θεάσεις), ενώ το Υou in Αthens είχε 4.023 θεάσεις μέσα στην πρώτη εβδομάδα ανάρτησης. Παράλληλα δημιουργήθηκε η επίσημη βάση δεδομένων για φωτογραφίες (Ιmage gallery) και στο flickr, ενώ το newsletter του visitgreece.gr είχε 77 εγγεγραμμένους μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες.

Στη σημασία της αναδιάταξης της διαδικτυακής παρουσίας του ΕΟΤ αναφέρθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π.Γερουλάνος , παραθέτοντας τα μέτρα που λαμβάνονται με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τον τουρισμό, σε απάντησή του στην επίκαιρη επερώτηση 13 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «χρειάζεται ριζική ανατροπή της εικόνας που έχει σήμερα παγιωθεί διεθνώς» για τη χώρα και υπογράμμισε την ενεργοποίηση της συμμετοχικής προσπάθειας Υou in Greece, καθώς και την επίσπευση της διαδικασίας αποπληρωμής των χρεών στα διεθνή ΜΜΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk