Στον Λ. Λαυρεντιάδη πέρασε το 78,8% της Fashion Βox

Και τυπικά πέρασε στον έλεγχο του κ. Λ. Λαυρεντιάδη η εισηγμένη εταιρεία Fashion Βox αφού χθες μεταβιβάστηκαν μέσω του ΧΑ τα μερίδια που κατείχαν η ιταλική Fashion Βox και ο επιχειρηματίας κ. Κ. Τσουβελεκάκης . Ειδικότερα μεταβιβάστηκε το 78,8% της εταιρείας υπό τη μορφή δύο πακέτων 3.464.175 μετοχών (40,31%) και 3.309.239 μετοχών (38,51%) με τιμή 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Η συνολική αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 10,16 εκατ. ευρώ. Ο κ. Λαυρεντιάδης θα αξιοποιήσει την εταιρεία ως όχημα εισαγωγής της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στο ΧΑ.

Και τυπικά πέρασε στον έλεγχο του κ. Λ. Λαυρεντιάδη η εισηγμένη εταιρεία Fashion Βox αφού χθες μεταβιβάστηκαν μέσω του ΧΑ τα μερίδια που κατείχαν η ιταλική Fashion Βox και ο επιχειρηματίας κ. Κ. Τσουβελεκάκης . Ειδικότερα μεταβιβάστηκε το 78,8% της εταιρείας υπό τη μορφή δύο πακέτων 3.464.175 μετοχών (40,31%) και 3.309.239 μετοχών (38,51%) με τιμή 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Η συνολική αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 10,16 εκατ. ευρώ. Ο κ. Λαυρεντιάδης θα αξιοποιήσει την εταιρεία ως όχημα εισαγωγής της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στο ΧΑ. Η βασική δραστηριότητα της Fashion Βox, δηλαδήο κλάδος εμπορίας ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ κυρίως των προϊόντων Replay που αντιπροσωπεύει άνω του 99% των ενοποιημένων πωλήσεων, έχει εισφερθεί σε εταιρεία συμφερόντων των παραπάνω βασικών μετόχων, οι οποίοι θα συνεχίσουν κανονικά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα αλλά εκτός Χρηματιστηρίου. Ο κ. Λαυρεντιάδης έψαχνε εδώ και καιρό όχημα εισαγωγής για τη ΒΦΛ, και μάλιστα είχε έλθει πολύ κοντά σε συμφωνία με τη διοίκηση της Ελφίκο, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφόρησαν.

Η πρόταση του κ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος προσφέρει στους δύο βασικούς μετόχους της Fashion Βox 10,16 εκατ. ευρώ, ήλθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς η εταιρεία εμφάνιζε πτώση εσόδων και η παραμονή της στο ΧΑ είχε περισσότερα κόστη και λιγότερα οφέλη.

Η εταιρεία Sapphire Lamda Capital (μέλος της Lamda Ρartners του κ. Λαυρεντιάδη), η οποία απέκτησε το 78,82% από τους βασικούς μετόχους της Fashion Βox, έχει υποβάλει και υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο 21,18% προσφέροντας το ίδιο τίμημα, δηλαδή 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Οπως διευκρινίζεται στο κείμενο της δημόσιας πρότασης, ο προτείνων δεν σχεδιάζει την έξοδο της εταιρείας από το ΧΑ αν συγκεντρώσει πάνω από το 90%, γεγονός που σημαίνει ότι της δημόσιας πρότασης θα ακολουθήσει placement για την ενίσχυση της διασποράς, αν η Sapphire έχει συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό.

Οταν ολοκληρωθεί η απόσχιση του κλάδου εμπορίας της Fashion Βox, το κέλυφος θα απορροφηθεί από την ΕLFΕ ΑΒΕΕ στην οποία έχει συγχωνευθεί η εταιρεία Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ΑΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk