αντιεξουσιαστικά

Μόνιμο γραφειακό κατάλυμα στην Αθήνα αναζητούν οι φίλοι μας από την τρόικα, αφού θα μείνουν επί μακρόν στη χώρα μας. Οι δημοφιλείς κκ. Κλάους Μασούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Πολ Τόμπσεν από το ΔΝΤ και Σερβάς Ντερούς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητούν ήδη το κτίριο όπου θα εγκαταστήσουν το παρατηρητήριό τους, αλλά δεν προτίθενται να πληρώσουν ακριβό ενοίκιο. Η στήλη τούς προτείνει δρόμους της πρωτεύουσας, όπως Αχιλλέως, Μυλλέρου, Μενάνδρου, Καποδιστρίου (χαμηλά), Πλ.

Ο Οίκος της Τρόικας
Μόνιμο γραφειακό κατάλυμα στην Αθήνα αναζητούν οι φίλοι μας από την τρόικα, αφού θα μείνουν επί μακρόν στη χώρα μας. Οι δημοφιλείς κκ. Κλάους Μασούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Πολ Τόμπσεν από το ΔΝΤ και Σερβάς Ντερούς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητούν ήδη το κτίριο όπου θα εγκαταστήσουν το παρατηρητήριό τους, αλλά δεν προτίθενται να πληρώσουν ακριβό ενοίκιο.

* * *
Η στήλη τούς προτείνει δρόμους της πρωτεύουσας, όπως Αχιλλέως, Μυλλέρου, Μενάνδρου, Καποδιστρίου (χαμηλά), Πλ. Βάθης και τους γύρω δρόμους.

Προς γνώση και συμμόρφωση…

Η γραμμή
Ακόμη και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (με μακρά παράδοση και έτος ιδρύσεως το 1900) καταφέρεται με σκληρές φράσεις κατά των εργασιακών ρυθμίσεων, με τη μείωση του ποσού αποζημίωσης ύστερα από ολιγόμηνη προειδοποίηση.

* * *
«Συνηθίζουμε να λειτουργούμε ως μια οικογένεια με τους συνεργάτες και εργαζομένους. Είμαστε αντίθετοι με το νέο καθεστώς προσλήψεων και απολύσεων που οδηγούν σε αδιέξοδο» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Τελικά ποιος τις θέλει;
Αυτές τις εργασιακές ρυθμίσεις η τρόικα δηλώνει πως τις αγνοεί και δεν την ενδιαφέρουν, ο ΣΕΒ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και βεβαιώνει ότι ούτε τις ζήτησε ούτε επιχαίρει που θα εφαρμοστούν (ας συγκρατηθούν λίγο οι βιομήχανοι, μη βάλουν και τα κλάματα για το δράμα των απολυμένων!), οι Εμπορικοί Σύλλογοι ομολογούν «απεταξάμην». Το ερώτημα είναι ποιος τις ζήτησε και ποιος τις επέβαλε.

Εντολές στους «Ράμπο»
Οταν χαίρεται το ΣΔΟΕ, οι φοροφυγάδες πρέπει να ανησυχούν. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από το χαμόγελο του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη όταν υποδέχθηκε στο γραφείο του στην οδό Πειραιώς 207 τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (σκίτσο), ο οποίος λίγη ώρα αργότερα μίλησε στους «Ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για να τους δώσει εντολή να μη σταματήσουν ούτε για ένα λεπτό να κάνουν φορολογικούς ελέγχους.

* * *
Η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού, τους είπε, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Καπελέρης καθώς, ως πρώην εφοριακός, έζησε τα προηγούμενα χρόνια από κοντά την κατάρρευση των εσόδων.

Φόροι και στην Κύπρο
Η κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, ο οποίος από το 10% διαμορφώνεται στο 11%. Η κίνηση αυτή υπαγορεύτηκε από τον στόχο της κυβέρνησης να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Η πρόσθετη φορολογία των επιχειρήσεων θα εφαρμοστεί για τα επόμενα δύο χρόνια, αφού εγκριθεί πρώτα από το κοινοβούλιο της Κύπρου. * * *
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Χρηματιστηριακής, η Τράπεζα Κύπρου θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ το 2010 και με 2,7 εκατ. ευρώ το 2011. Αντίστοιχα η συνεισφορά της Μarfin Ρopular Βank θα ανέλθει σε 0,9 εκατ. ευρώ το 2010 και 1,1 εκατ. ευρώ το 2011. Υποβάθμιση για τη Wind
Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Wind Ηellas Τelecommunications σε «C» από «CCC» προχώρησε η Fitch Ratings μετά την ανακοίνωση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για την έναρξη των συζητήσεων για την εκ νέου αναδιάρθρωση των χρεών της. * * *
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της εταιρείας είναι άμεσος, δεδομένων των χρεών ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ που πρέπει να αποπληρωθούν τέλος Ιουνίου- μέσα Ιουλίου, με τα διαθέσιμα να ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk