Χωρίς μετρό και σήμερα οι Αθηναίοι

Kλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο μετρό το οποίο και σήμερα θα έχει κλειστές τις πόρτες του, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες και προκαλώντας κυκλοφοριακή ασφυξία στους δρόμους της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση των συμβάσεων περίπου 280 υπαλλήλων οι οποίοι όμως είχαν προσληφθεί λίγες ημέρες πριν από τις τελευταίες εκλογές. Σύμφωνα με το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης οι περισσότερες προσλήψεις ήταν παράνομες, χωρίς καμία διαδικασία και κραυγαλέες.

Kλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο μετρό το οποίο και σήμερα θα έχει κλειστές τις πόρτες του, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες και προκαλώντας κυκλοφοριακή ασφυξία στους δρόμους της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση των συμβάσεων περίπου 280 υπαλλήλων οι οποίοι όμως είχαν προσληφθεί λίγες ημέρες πριν από τις τελευταίες εκλογές. Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει κατά των κινητοποιήσεων εντός της ημέρας η διοίκηση της ΑΜΕΛ

Σύμφωνα με το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης οι περισσότερες προσλήψεις ήταν παράνομες, χωρίς καμία διαδικασία και κραυγαλέες. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στο μετρό τονίζουν ότι «η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου μετά τη δοκιμαστική περίοδο θεωρείται αυτονόητη και επιβεβλημένη για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας» και καταλήγουν ότι «δεν θα επιτρέψουν οι εργαζόμενοι να γίνονται έρμαια ή εξιλαστήρια θύματα των εκάστοτε διοικήσεων και κυβερνήσεων».

Προεκλογικώς
Τον Αύγουστο του 2009 και ενώ τα «μπάνια του λαού» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ΑΜΕΛ προσλαμβάνονται 210 άτομα, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ανακοίνωση ή πρόσκληση ενδιαφέροντος στον Τύπο ή στο Διαδίκτυο. Παράλληλα την ίδια εποχή οι έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές της ΑΜΕΛ, οι οποίες το 2009 ανήλθαν σε 22 εκατ. ευρώ. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μετρό για τη δήθεν απόλυση συναδέλφων τους είναι, εκτός από παράνομες και καταχρηστικές, όπως έκρινε η Δικαιοσύνη, και αδικαιολόγητες, αφού κανένας συνάδελφός τους δεν απολύθηκε.

Σύμφωνα με το πόρισμα «οι προσληφθέντες εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά όπως, για παράδειγμα, τόπος καταγωγής, εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι, βιογραφικά σταλμένα από αριθμό τηλεομοιοτυπίας του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ, και η διαδικασία αξιολόγησής τους δεν συνδέεται σε πολλές περιπτώσεις με την απόφαση πρόσληψής τους, αφού αυτή φαίνεται να έχει προαποφασιστεί (τα βιογραφικά και οι συνεντεύξεις πολλές φορές έπονται της ημερομηνίας απόφασης του ΔΣ για την πρόσληψη), αλλά περιορίζεται στην “εύρεση” κατάλληλης θέσης απασχόλησης για τους ήδη “προσληφθέντες υπαλλήλους”. Ιδιαίτερα τη χρονική περίοδο 12.8.2009- 4.9.2009. Σε σύντομη χρονική περίοδο 23 ημερών ελήφθησαν πέντε αποφάσεις ΔΣ για τη διενέργεια 210 συνολικά προσλήψεων». Το ίδιο το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προτείνει την καταγγελία των συμβάσεων σύμφωνα με το Εργατικό Δίκαιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk