«Δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε συντάξεις»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο περαιτέρω αλλαγών στο Εργασιακό, ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου έδωσε χθες από τις Βρυξέλλες πλήρη πολιτική κάλυψη στον υπουργό Απασχόλησης κ. Α.Λοβέρδο υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στο επίκεντρο της κυβερνητικής μέριμνας ήταν και είναι η διασφάλιση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ισχύει η εξασφάλιση της μονιμότητας την οποία παρέχει ο δημόσιος τομέας. Απαντώντας …

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο περαιτέρω αλλαγών στο Εργασιακό, ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου έδωσε χθες από τις Βρυξέλλες πλήρη πολιτική κάλυψη στον υπουργό Απασχόλησης κ. Α.Λοβέρδο υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στο επίκεντρο της κυβερνητικής μέριμνας ήταν και είναι η διασφάλιση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ισχύει η εξασφάλιση της μονιμότητας την οποία παρέχει ο δημόσιος τομέας. Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τους λόγους που ώθησαν την κυβέρνηση να υιοθετήσει τόσο σκληρά μέτρα ο Πρωθυπουργός είπε: « Είχαμε ευθύνη να σώσουμε την οικονομία».

Κληθείς να αναφερθεί στις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις της τρόικας με την κυβέρνηση στην Αθήνα και στις αλλαγές που ενδέχεται να υπάρξουν στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και των εργασιακών σχέσεων, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσμοθετήσει την επιδότηση, μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, των νεοεισερχόμενων στην αγορά της εργασίας. Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις με την τρόικα τόνισε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή που έχει θέσει στο μνημόνιο, αλλά και ότι παράλληλα θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου τόσο με την τρόικα όσο και με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα προβλήματα του ελληνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνοντας ότι μέσω της μηχανογράφησης και των άλλων μέτρων που έχουν υιοθετηθεί έχει σημειωθεί σημαντική μείωση των δαπανών για την προμήθεια φαρμάκων και έχει περιοριστεί η ούτως ή άλλως επικίνδυνη για τον πολίτη πολυφαρμακία.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν δεν είχαν υιοθετηθεί όχι μόνο δεν θα υπήρχε προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, αλλά θα διακυβευόταν η δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει μισθούς και συντάξεις. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η προώθηση αλλαγών σε όλα τα επίπεδα ήταν η εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Οκτωβρίου και επισήμανε ότι ήδη έχουν προωθηθεί μέτρα διαφάνειας, όπως η δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο των κρατικών δαπανών. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα «βαρίδια» του ελληνικού δημόσιου τομέα, ενώ επισήμανε την ανάγκη καταπολέμησης της σπατάλης, καθώς και την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων που θα μπορούσαν να προσανατολιστούν προς αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk