Ποιοι θα ελέγχουν τα συμβούλια των τραπεζών

Τους νέους εκπροσώπους του Δημοσίου στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους 28 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Η πλειονότητα των κρατικών επιτρόπων είναι καθηγητές και οικονομολόγοι. Αναλυτικότερα, ανά τράπεζα τοποθετούνται οι εξής: – Στην Αlpha Βank: ο Σ. Λώλος, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, σε αντικατάσταση του Γ.

Ποιοι θα ελέγχουν τα συμβούλια των τραπεζών | tovima.gr

Τους νέους εκπροσώπους του Δημοσίου στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους 28 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Η πλειονότητα των κρατικών επιτρόπων είναι καθηγητές και οικονομολόγοι. Αναλυτικότερα, ανά τράπεζα τοποθετούνται οι εξής:

– Στην Αlpha Βank: ο Σ. Λώλος, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, σε αντικατάσταση του Γ. Μέργου, καθηγητή Πανεπιστημίου.

– Στην ΕFG Εurobank: ο Δ. Γεωργούτσος , καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αντικατάσταση του Δ. Δαμιανού, χημικού μηχανικού- οικονομολόγου.

– Στην Αγροτική Τράπεζα: ο Στράτος Γουδινάκος, οικονομολόγος, σε αντικατάσταση του Ευρ. Αμπατζή, οικονομολόγου.

– Στην Πανελλήνια Τράπεζα: ο Α. Σπηλιώτης, οικονομολόγος, σε αντικατάσταση του Β. Παναγιωτόπουλου, δικηγόρου.

– Στην Τράπεζα Αττικής: ο Γ. Χορταρέας , αναπληρωτής καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, σε αντικατάσταση του Γ. Ρίζου, οικονομολόγου.

– Στην Τράπεζα Πειραιώς: ο Αθ. Τσούμας, οικονομολόγος, σε αντικατάσταση του Γ. Χιώτη, τ. καθηγητή Πανεπιστημίου.

– Στην Ρroton Βank: ο Εμμ. Τσιριτάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, σε αντικατάσταση του Στ. Μαύρου, οικονομολόγου.

– Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: ο Γ. Μούζουλας, νομικός, σε αντικατάσταση του Α. Ανδρουλιδάκη, δικηγόρου- οικονομολόγου.

Τέλος, στην Εθνική Τράπεζα παραμένει Αλ. Μακρίδης, επιχειρηματίας, ενώ στην FΒΒank τοποθετείται ο Αντ. Ζαΐρης, οικονομολόγος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk