Μνημόνιο για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου

Ενισχύεται ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου που διέρχεται από την Ελλάδα, μετά τη χθεσινή υπογραφή στην Αγκυρα μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΔΕΠΑ, Βotas και Εdison. Το μνημόνιο αποτελεί συνέχεια της Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Ιταλίας που υπογράφηκε στις 26 Ιουλίου 2007 και η οποία θέτει το πλαίσιο ενεργειών που πρέπει να αναληφθούν από τις χώρες που το υπογράφουν για την προώθηση του Αγωγού Διασύνδεσης Τουρκίας- Ελλάδας- ΙταλίαςΙΤGΙ. Η συμφωνία συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα του ΙΤGΙ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη των έργων του Νότιου Διαδρόμου.

Μνημόνιο για τον Νότιο  Διάδρομο Φυσικού Αερίου | tovima.gr

Ενισχύεται ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου που διέρχεται από την Ελλάδα, μετά τη χθεσινή υπογραφή στην Αγκυρα μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΔΕΠΑ, Βotas και Εdison.

Το μνημόνιο αποτελεί συνέχεια της Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Ιταλίας που υπογράφηκε στις 26 Ιουλίου 2007 και η οποία θέτει το πλαίσιο ενεργειών που πρέπει να αναληφθούν από τις χώρες που το υπογράφουν για την προώθηση του Αγωγού Διασύνδεσης Τουρκίας- Ελλάδας- ΙταλίαςΙΤGΙ. Η συμφωνία συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα του ΙΤGΙ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη των έργων του Νότιου Διαδρόμου.

Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την υπογραφή του μνημονίου είναι η πρόοδος στο θέμα της δημιουργίας του πλαισίου της διέλευσης φυσικού αερίου από την Τουρκία, το χρονικό προβάδισμα στην ελληνική πλευρά έναντι άλλων αγωγών, η πρόβλεψη για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις υποδομές του τουρκικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, η αύξηση της αποδοτικότητας της συμμετοχής της ΔΕΠΑ στον ΙΤGΙ και η αμοιβαιότητα των συμμετοχών ΔΕΠΑ και Βotas.

Από πλευράς ΔΕΠΑ υπέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χ.Σαχίνης, από την ιταλική εταιρεία ο αντιπρόεδρος κ. Ρομπέρτο Ποτί και από τους Τούρκους ο γενικός διευθυντής κ. Μπ.Σενέλ .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk