«Δεν θα λειτουργούσε»

ΕΚΤΔεν αποτελεί αξιόπιστη απειλή η αποβολή από την ευρωζώνη

Η εκδίωξη μιας χώρας από την ευρωζώνη δεν είναι συνεπής με την πολιτική δομή που διέπει το ευρω «και εν τέλει δεν αποτελεί πειστική απειλή» τονίζει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επίσης απορρίπτει την ιδέα μιας μιας «ελεγχόμενης» διαδικασίας αναδιάρθρωσης χρέους για τις χώρες-μέλη, λέγοντας ότι είναι λάθος να προβλέπουμε την κατάρρευση της ευρωζώνης.

<b>ΕΚΤ</b>Δεν αποτελεί αξιόπιστη απειλή η αποβολή από την ευρωζώνη | tovima.gr

Η εκδίωξη μιας χώρας από την ευρωζώνη δεν θα λειτουργούσε, είπε ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Αυτό δεν είναι συνεπές με την πολιτική δομή που διέπει το ευρώ και εν τέλει δεν αποτελεί πειστική απειλή», είπε σε ομιλία του, όπως αναφέρει το «Reuters».

Επίσης, ο Μπίνι Σμάγκι απέρριψε την ιδέα μιας «ελεγχόμενης» διαδικασίας αναδιάρθρωσης χρέους για τις χώρες-μέλη, την οποία υποστηρίζουν Γερμανοί αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων ο Αξελ Βέμπερ της ΕΚΤ, λέγοντας ότι είναι λάθος να προβλέπουμε την κατάρρευση της ευρωζώνης.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, μια σειρά από σοκ έχουν πλήξει την ευρωζώνη, τα οποία ενδέχεται να την υπονομεύσουν. Μερικοί έχουν προβλέψει ήδη την διάλυσή της – πρόωρα», είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk