Μετά την Fitch

Υποβάθμιση της BP κατά δύο μονάδες από την Standard and Poor’s

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor’s υποβάθμισε κατά δύο μονάδες τη βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP στο «Α», από «ΑΑ-»

Υποβάθμιση της BP κατά δύο μονάδες από την Standard and Poor’s | tovima.gr

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor’s υποβάθμισε κατά δύο μονάδες τη βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP στο «Α», από «ΑΑ-».

Μέσα στην εβδομάδα ο οίκος αξιολόγησης, ο Fitch, είχε υποβαθμίσει την ΒΡ κατά έξι βαθμίδες, ρίχνοντάς την στο «ΒΒΒ», δηλαδή στη κατηγοριοποίηση junk.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι τοποθετήκαν σε κλειστό λογαριασμό 20 δισεκατομμύρια δολάρια για να διασφαλιστεί η καταβολή αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε στις ΗΠΑ η τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Υπενθυμίζεται ότι και οι μετοχές της BP έχουν χάσει μεγάλο μέρος της αξίας τους, σχεδόν 40% μέσα σε δύο μήνες από το τέλος του Απριλίου οπότε η πετρελαιοκηλίδα μολύνει ανεξέλεγκτη τις; ακτές του κόλπου του Μεξικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk