Διορία μέχρι 21 Ιουνίου

Ρωσία Aπειλεί τη Λευκορωσία με 85% περικοπή της τροφοδοσίας του φυσικού αερίου

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι πιθανόν ναπερικόψει την τροφοδοσία φυσικού αερίου στη Λευκορωσία κατά 85% στις 21 Ιουνίου, εάν η τελευταία δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τις οφειλές της, που ανέρχονται σε 192 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom ανακοίνωσε ότι πιθανόν να περικόψει την τροφοδοσία φυσικού αερίου στη Λευκορωσία κατά 85% στις 21 Ιουνίου, εάν η τελευταία δεν κατορθώσει να αποπληρώσει τις οφειλές της, που ανέρχονται σε 192 εκατομμύρια δολάρια.

«Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος του φυσικού αερίου που ήδη έχει χορηγηθεί για τον Ιούνιο και το μέγεθος του χρέους, αποφασίστηκε η μείωση της τροφοδοσίας κατά 85%», αναφέρει σε ανακοίνωση της Gazprom ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αλεξέι Μίλερ.

«Το υπολειπόμενο 15% θα επιτρέψει στη Λευκορωσία να διατηρήσει ενεργό το σύστημα αγωγών του φυσικού αερίου έως ότου αποπληρωθεί το χρέος», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk