Με απόφαση της Ολομέλειας

Ο Άρειος Πάγος μείωσε την ποινή του πλοιάρχου του «Εξπρές Σάμινα»

Ο πλοίαρχος είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά σε κάθειρξη 12 ετών και ήδη είχε αποφυλακιστεί. Τώρα η ποινή περιορίστηκε στα 5,5 χρόνια.

Ο Άρειος Πάγος μείωσε την ποινή του πλοιάρχου του «Εξπρές Σάμινα» | tovima.gr

Την ποινή του πλοιάρχου του «Εξπρές Σάμινα» μείωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 4/2010 απόφασή της. Το «Εξπρές Σάμινα» στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Πάρου και έχασαν τη ζωή τους 80 επιβάτες.

Ο πλοίαρχος είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά σε κάθειρξη 12 ετών και ήδη είχε αποφυλακιστεί. Τώρα η ποινή περιορίστηκε στα 5,5 χρόνια.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το Εφετείο του Πειραιά έσφαλε ως προς τον πλοίαρχο του «Εξπρές Σάμινα», καθώς το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας από το οποίο προήλθε ο θάνατος των 80 επιβατών απορροφά το αδίκημα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Κατά συνέπεια, έπαυσε η δίωξη σε βάρος του πλοιάρχου λόγω παραγραφής των πλημμελημάτων της ανθρωποκτονίας και των σωματικών βλαβών από αμέλεια, αδικήματα τα οποία επαύξησαν την ποινή κατά 6 χρόνια 5 μήνες και 25 μέρες.

Όμως, κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο ότι παραμένει η ποινή των 5 ετών και 6 μηνών που επιβλήθηκε: τα μεν 5 χρόνια για τη διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας, οι δε 6 μήνες για τα πλημμελήματα της μη αυτοπρόσωπης διεύθυνσης πλοίου και του ναυαγίου από αμέλεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk