Παραίτηση Μαριλίζας ζητείτώρα ο Βγενόπουλος

Αλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος έβαλε χθες στο στόχαστρό του ο κ. Α. Βγενόπουλος ζητώντας εμμέσως από την υπουργό κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να παραιτηθεί. «Η υπουργός Υγείας πρέπει να βοηθήσει τον Πρωθυπουργό ή κάνοντας κάτι ώστε να αλλάξει το σύστημα προμηθειών ή υποβάλλοντας την παραίτησή της» είπε και πρόσθεσε ότι «η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είναι από τα θετικά στοιχεία της κυβέρνησης, την εκτιμώ σαν άνθρωπο από μακριά, αλλά δουλειά δεν γίνεται…». Λίγη ώρα αργότερα από το γραφείο της υπουργού Υγείας εξεδόθη ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα: «Φαίνεται ότι ο κ.

Αλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος έβαλε χθες στο στόχαστρό του ο κ. Α. Βγενόπουλος ζητώντας εμμέσως από την υπουργό κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να παραιτηθεί. «Η υπουργός Υγείας πρέπει να βοηθήσει τον Πρωθυπουργό ή κάνοντας κάτι ώστε να αλλάξει το σύστημα προμηθειών ή υποβάλλοντας την παραίτησή της» είπε και πρόσθεσε ότι «η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είναι από τα θετικά στοιχεία της κυβέρνησης, την εκτιμώ σαν άνθρωπο από μακριά, αλλά δουλειά δεν γίνεται…». Λίγη ώρα αργότερα από το γραφείο της υπουργού Υγείας εξεδόθη ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα: «Φαίνεται ότι ο κ. Βγενόπουλος δυσανασχετεί με τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να εξυγιάνει και να αναβαθμίσει το σύστημα Υγείας και ταυτοχρόνως να θέσει κανόνες και αποτελεσματική εποπτεία στον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον στον χώρο της Υγείας και το αποδεικνύει εμπράκτως καθημερινά».

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των τελευταίων ημερών με τις προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων και τη ρύθμιση των οφειλών τους. Οπως είπε «η ρύθμιση επιβραβεύει τους απατεώνες, οι οποίοι υπερτιμολογούν κατά 800% ως 1.300% τα υλικά, εις βάρος των τιμίων, οι οποίοι έχουν κέρδος 5% ως 6%. Με τη ρύθμιση», συνέχισε, « εξισώνονται όλοι. Οι μισοί κάνουν πάρτι και οι άλλοι είναι πιθανόν να πτωχεύσουν».

Αναφορικά με τον δημόσιο τομέα Υγείας είπε ότι δεν είναι ανταγωνιστικός του ιδιωτικού, αφού ο δεύτερος έχει συμφέρον από την ενίσχυση και την αναβάθμιση του Δημοσίου. Σε αντίθετη περίπτωση – πρόσθεσε- «… ο ιδιωτικός τομέας Υγείας θα υποχρεωθεί να δεχθεί ροές ασθενών από τον δημόσιο τομέα που στην πλειονότητά τους θα αφορούν περιστατικά χαμηλής επιστημοσύνης, με αποτέλεσμα την επιβάρυνσή του». Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, ανταγωνιστές του «Υγεία» και άλλων ιδιωτικών νοσοκομείων είναι τα μεγάλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού. «Στόχος μας είναι να μη φεύγουν ασθενείς στο εξωτερικό για να κάνουν υψηλού επιπέδου ιατρικές πράξεις» είπε.

Για το θέμα της λειτουργίας της μαιευτικής κλινικής «Γαία» ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι το κλείσιμο της κλινικής δεν είναι στις προθέσεις του ομίλου. «Δεν θέλουμε να κλείσει η κλινική», τόνισε, «αλλά να λειτουργήσει νόμιμα και στη βάση του υγιούς ανταγωνισμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk