BHMAτοδότηs

Η Μεταπολίτευση είναι εφτάψυχη. Μόλις ο κ. Ι. Ραγκούσης δήλωσε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα σημάνει το οριστικό τέλος της Μεταπολίτευσης, τα γεγονότα συνωμότησαν και ο νόμος κλειδώθηκε στο συρτάρι. Συνεργάτης μου με ενημερώνει ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μεταθέσει τον χρόνο ψήφισης του νέου νόμου για το φθινόπωρο. Η βασική αιτία της παράτασης της Μεταπολίτευσης είναι ότι η Βουλή είναι ήδη επιφορτισμένη με περισσότερη πολιτική ύλη από όση μπορεί να καταναλώσει.

Η Μεταπολίτευση είναι εφτάψυχη. Μόλις ο κ. Ι. Ραγκούσης δήλωσε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα σημάνει το οριστικό τέλος της Μεταπολίτευσης, τα γεγονότα συνωμότησαν και ο νόμος κλειδώθηκε στο συρτάρι. Συνεργάτης μου με ενημερώνει ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μεταθέσει τον χρόνο ψήφισης του νέου νόμου για το φθινόπωρο.

Η βασική αιτία της παράτασης της Μεταπολίτευσης είναι ότι η Βουλή είναι ήδη επιφορτισμένη με περισσότερη πολιτική ύλη από όση μπορεί να καταναλώσει. Και ουδείς θέλει να αποφασιστεί έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας τον Ιούλιο για να ψηφιστεί εκλογικός νόμος καθώς θα δοθεί η εντύπωση ότι «ψήνονται» εκλογές.

***

Την υπεράσπιση της Μεταπολίτευσης έχει αναλάβει και η «μπαλαρίνα» κυρία Φωτεινή Πιπιλή. Η βουλευτής της ΝΔ θα εμφανιστεί στην πανηγυρική τελευταία εκπομπή του «Dancing with the stars» την προσεχή Κυριακή χορεύοντας κάποιο disco anthem της δεκαετίας του ΄70.

***

Ο κ. Α. Λοβέρδος (στο σκίτσο) είχε χθες εντατικές διαβουλεύσεις με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για να ολοκληρωθεί το Ασφαλιστικό. Καθώς ο Ανδρέας έφευγε από το υπουργείο Οικονομικών συνεργάτης μου τον ρώτησε αν χαίρεται που θα συναντήσει σήμερα τον εκ των ελεγκτών κ. Κλάους Μαζούχ.

«Πράγματι, χαιρόμαστε γιατί τελειώνουμε» ήταν η απάντηση του υπουργού Απασχόλησης. Εννοεί ότι «τελειώνουμε» με το Ασφαλιστικό, αλλά ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι μαζί με το Ασφαλιστικό τελείωσαν και οι ελπίδες για αξιοπρεπείς συντάξεις. Επισημαίνω ότι ο κ. Μαζούχ εκτός από ελεγκτής αποδείχθηκε και Πυθία. Θυμίζω τον προ μηνών χρησμό του ότι οι έλληνες συνταξιούχοι περνούν καλά με 720 ευρώ…

***

Ακόμη και ένα αεροσκάφος όπως το Gulfstream δεν μπόρεσε να αντέξει το πρόγραμμα ταξιδιών του κ. Γ. Παπανδρέου . Μαθαίνω ότι χθες το πρωθυπουργικό αεροσκάφος εμφάνισε τεχνικό πρόβλημα λίγη ώρα προτού απογειωθεί από την Ελευσίνα με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από όπου θα παραλάμβανε τον Πρωθυπουργό και τη συνοδεία του για να ταξιδεύσουν στις Βρυξέλλες. Τελικώς ο κ. Παπανδρέου ταξίδευσε με το αεροπλάνο της γραμμής.

Πλήθος πιστών ήταν συγκεντρωμένοι στον ναό της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου τη Δευτέρα το απόγευμα για να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό εσπερινό που τελούσε εκείνη την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την ονομαστική του εορτή. Μου λένε ότι στον εσπερινό συμμετείχαν δεκάδες μητροπολίτες, όλων των εκκλησιαστικών αποχρώσεων, γεγονός που έκανε τους λιγότερο ευσεβείς να αναρωτηθούν πώς άντεξαν οι εικόνες του ναού τέτοια υπερσυγκέντρωση αγιοσύνης χωρίς να δακρύσουν.

Αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τις ευχές των πιστών στην Αρχιεπισκοπή, όπου επίσης παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή. Η λεπτομέρεια είναι ότι η ημέρα της εορτής του κ. Ιερώνυμου ήταν η επομένη, η Τρίτη, αλλά ως γνωστόν οι εορτασμοί στην Εκκλησία γίνονται την παραμονή.

Την Τρίτη πάντως πρώτος τηλεφώνησε στον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Αντ. Σαμαράς (η «θρησκεία» βρίσκεται ανάμεσα στην «πατρίδα» και την «οικογένεια»…), δεύτερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας και τελευταίος ο κ. Γ. Παπανδρέου (δικαιολογείται, είχε Υπουργικό).

Ποιοι υπουργοί τηλεφώνησαν στον Αρχιεπίσκοπο για να δείξουν ότι είναι τόσο θρήσκοι ώστε γνωρίζουν ακόμη και τις σχετικώς άγνωστες εορτές; Ο κ. Π. Γερουλάνος, ο κ. Χ. Παμπούκης, η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .

***

Στην επιφάνεια επικρατεί «ήρεμη νευρικότητα», αλλά στο βαθύ ΠαΣοΚ τα «ρεύματα» δυναμώνουν. Από τον άγνωστο στους πολλούς «βυθό του ΠαΣοΚ», εκκινεί με αρχαίο σκάφανδρο ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, βγαίνει στην επιφάνεια και καλεί για πρώτη φορά σε «Πανελλαδική Σύσκεψη» (στις 27 Ιουνίου στο Ιmperial της πλατείας Καραϊσκάκη) τα στελέχη τα οποία στηρίζουν την «Αριστερή Πρωτοβουλία», που ο ίδιος έχει ιδρύσει.

Πολλοί υπουργοί αντιμετωπίζουν με υπεροψία τον κ. Παναγιωτακόπουλο λέγοντας ότι εκφράζει όλους εκείνους που δεν βολεύτηκαν σε θέσεις. Οι πιο οξυδερκείς πάντως υπογραμμίζουν ότι σε άλλες εποχές δεν θα τολμούσε να οργανώσει «πανελλαδική σύσκεψη» και μάλιστα να την ανακοινώσει σαν να πρόκειται για κόμμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk