Ο Αλμούνια διαψεύδει κοινοτική βοήθεια για την Ισπανία

Αβάσιμες χαρακτηρίζει ο Χοακίν Αλμούνια τις φήμες που θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να σχεδιάζει μέτρα διάσωσης για την ισπανική οικονομία.

Ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια διέψευσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει μέτρα διάσωσης για την οικονομία της Ισπανίας. Αυτές οι φήμες «δεν έχουν καμία βάση» και διαδίδονται από «κάποιον που θέλει να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Αλμούνια στο εθνικό ραδιόφωνο της Ισπανίας RNE. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και η Ισπανία έχουν επανειλημμένως διαψεύσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ισπανία θα ζητήσει την ενεργοποίηση του
μηχανισμού στήριξης της ΕΕ. Η Ισπανία έχει αρκετούς πόρους για να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες των τραπεζών που έχουν δεσμευθεί στη διαδικασία της αναδιάρθρωσης, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Έλενα Σαλγάδο. Η ισπανική κυβέρνηση αναμένει ότι θα χρειαστεί το ένα τρίτο από τα 99 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι διαθέσιμα στο κυβερνητικό Ταμείο για την Ελεγχόμενη Αναδιάρθρωση Τραπεζών (FROB), πρόσθεσε η Σαλγάδο. Οι αγορές «θα επανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς», υπογράμμισε η υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk