Μειωμένη κατά 10% η τουριστική κίνηση

Τη μείωση της τουριστικής κίνησης, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, επισήμανε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γ. Τσακίρης . Την ίδια ώρα, για τις πρωτοβουλίες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) με στόχο την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στη γερμανική τουριστική αγορά, καθώς και για τη συνεργασία του με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε θέματα καμποτάζ και ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη χώρα, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.

Τη μείωση της τουριστικής κίνησης, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, επισήμανε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γ. Τσακίρης . Την ίδια ώρα, για τις πρωτοβουλίες του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) με στόχο την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στη γερμανική τουριστική αγορά, καθώς και για τη συνεργασία του με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε θέματα καμποτάζ και ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη χώρα, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης στη χθεσινή 4η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΞΕΕ. Κατά τη συνεδρίαση που συγκλήθηκε παρουσία του υφυπουργού, ο οποίος τόνισε ότι το ΞΕΕ είναι «ο πρώτος και πλέον σημαντικός σύμβουλος της πολιτείας για θέματα τουρισμού», παρουσιάστηκε επίσης η πρόταση ψηφιοποίησης των αρχείων του Επιμελητηρίου και ηλεκτρονικοποίησης των εσωτερικών του διαδικασιών.

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των σοβαρών δυσλειτουργιών της αγοράς που έχουν ενταθεί από τις απεργίες, την έλλειψη εποπτείας από τον κρατικό μηχανισμό και τη σοβαρή υποβάθμιση τουριστικών περιοχών, όπως το κέντρο της Αθήνας, έθεσαν ως θέματα που πρέπει να επιλυθούν στον υφυπουργό σε χθεσινή τους συνάντηση και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). Ως πιο επείγον θέμα υπογραμμίστηκε η έλλειψη ρευστότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις και η καθυστέρηση της χορήγησης των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση των τουριστικών λεωφορείων, ενώ το ΔΣ του ΗΑΤΤΑ ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου για την ενεργοποίηση των κρατικών μηχανισμών σε όλο το εύρος της τουριστικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk