Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «Βασίζονται σε ξεπερασμένα στοιχεία»

«Η Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προοπτικές των δημοσίων οικονομικών στις χώρες της ευρωζώνης αναφέρεται σε προβλέψεις για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, με βάση τις εκτιμήσεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τα διαθέσιμα στοιχεία πριν από την εκπόνηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο » ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ.

«Η Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προοπτικές των δημοσίων οικονομικών στις χώρες της ευρωζώνης αναφέρεται σε προβλέψεις για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, με βάση τις εκτιμήσεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τα διαθέσιμα στοιχεία πριν από την εκπόνηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο » ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (φωτογραφία) με αφορμή την Εκθεση της ΕΕ για τις προοπτικές των δημοσίων οικονομικών στις χώρες της ευρωζώνης, που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «το πρόγραμμα υλοποιείται με συνέπεια και τα στοιχεία από την εκτέλεση του Προϋπολογισμού ως και τον Μάιο του 2010, με μείωση του ελλείμματος κατά 40% σε σχέση με το 2009, αποδεικνύουν ότι η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών εξελίσσεται εντός των στόχων του προγράμματος, δημιουργώντας σχεδόν βεβαιότητα για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος για το 2010».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που περιγράφεται στο μνημόνιο το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2010 προβλέπεται στο 8,1% του ΑΕΠ, ενώ με την υλοποίηση του προγράμματος το έλλειμμα προβλέπεται ότι θα μειώνεται κάθε χρόνο, για να βρεθεί κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ το 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk