Δάνειο €3 δισ. ζητεί ο ΟΤΕ από τους Γερμανούς

Χωρίς καμία αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση του ΟΤΕ καθώς το Δημόσιο ως βασικός μέτοχος δεν προχώρησε στην τοποθέτηση δικών του μελών στο διοικητικό συμβούλιο και παραμένουν τα πρόσωπα που είχαν διοριστεί επί ΝΔ. Ωστόσο υπάρχει και η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 28 Ιουνίου. Η συνέλευση ξεκίνησε με γκρίνιες καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες από μετόχους για τις αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και για τη μείωση του μερίσματος που ανακοίνωσε προ ημερών ο Οργανισμός στα 19 λεπτά ανά μετοχή, από τα 50 λεπτά που είχε προταθεί αρχικά.

Χωρίς καμία αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση του ΟΤΕ καθώς το Δημόσιο ως βασικός μέτοχος δεν προχώρησε στην τοποθέτηση δικών του μελών στο διοικητικό συμβούλιο και παραμένουν τα πρόσωπα που είχαν διοριστεί επί ΝΔ. Ωστόσο υπάρχει και η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 28 Ιουνίου.

Η συνέλευση ξεκίνησε με γκρίνιες καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες από μετόχους για τις αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και για τη μείωση του μερίσματος που ανακοίνωσε προ ημερών ο Οργανισμός στα 19 λεπτά ανά μετοχή, από τα 50 λεπτά που είχε προταθεί αρχικά.

Επίσης στο στόχαστρο μετόχων μπήκε και η χαμηλή τιμή που έχει φθάσει η μετοχή του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο, θέμα αναφορικά με το οποίο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Π.Βουρλούμης χαρακτήρισε «τερατώδες» το να κάνει ο ΟΤΕ 3 δισ. ευρώ όταν από μόνη της η Cosmote έχει πολλαπλάσια αξία. Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), λέγοντας ότι φταίει για την πτώση της μετοχής αφού αναγκάζει τον Ομιλο να πουλάει 40% ακριβότερα από τον ανταγωνισμό και είτε δεν του εγκρίνει προγράμματα είτε το πράττει με καθυστέρηση μηνών. Σχετικά με το ύψος των αμοιβών του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Βουρλούμης πρότεινε τη μείωσή τους κατά 10%.

Αναφερόμενος στο θέμα του δικαιώματος δανεισμού του ΟΤΕ από την Deutsche Τelekom ο κ. Βουρλούμης επεσήμανε πως «ο ΟΤΕ δεν έχει ανάγκη δανείου» και πρόσθεσε ότι προληπτικά για το 2011 που λήγουν ομόλογα ύψους 2,1 δισ. ευρώ ζητείται έγκριση για δάνειο από την Deutsche Τelekom με όριο τα 3 δισ. ευρώ, χωρίς εμπράγματες υποθήκες. Για τα επιπλέον 340 εκατ. ευρώ που διεκδικεί το υπουργείο Εργασίας για το ΙΚΑ, ο κ. Βουρλούμης τόνισε πως δεν αναγνωρίζει η διοίκηση αυτό το ποσό και έτσι γι΄ αυτό και δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλεψη γι΄ αυτό. Οπως είπε χαρακτηριστικά «είναι παράλογα αυτά τα χρήματα και σε καμία βάση νομιμότητας, γι΄ αυτό και θα πάμε στα δικαστήρια».

Να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ εξέφρασε πλήρως τη στήριξή του στον κ. Βουρλούμη με αφορμή την παραπομπή του για τις συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης που υπογράφηκαν με τη Siemens επί θητείας του, καθώς από τη στιγμή που το δίκτυο του Οργανισμού είχε στηθεί με συγκεκριμένο τρόπο και με τις υποδομές του γερμανικού ομίλου, δεν μπορούσαν να μην υπογραφούν οι συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης, γιατί αλλιώς το δίκτυο θα κατέρρεε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk