αντιεξουσιαστικά

«Η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη δεν θα ξεπεραστεί όσο την αντιμετωπίζουμε με τις παραδοσιακές μεθόδους διαχείρισής της» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος (σκίτσο) σε παρέμβασή του στη συνάντηση του Συμβουλίου των προέδρων της Βusinesseurope (Ευρωπαϊκής Ενωσης Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων), που συνήλθε στη Μαδρίτη. Με αναφορά στην Ελλάδα, ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματά της και θα επανέλθει σε τροχιά ανταγωνιστικής ανάπτυξης με δημοσιονομική σταθερότητα.

Θα τα καταφέρουμε!
«Η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη δεν θα ξεπεραστεί όσο την αντιμετωπίζουμε με τις παραδοσιακές μεθόδους διαχείρισής της» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος (σκίτσο) σε παρέμβασή του στη συνάντηση του Συμβουλίου των προέδρων της Βusinesseurope (Ευρωπαϊκής Ενωσης Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων), που συνήλθε στη Μαδρίτη.

Με αναφορά στην Ελλάδα, ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματά της και θα επανέλθει σε τροχιά ανταγωνιστικής ανάπτυξης με δημοσιονομική σταθερότητα. * * *
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ απευθύνθηκε ταυτοχρόνως σε δύο ακροατήρια. Απευθυνόμενος στο ένα, τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, στόχος ήταν η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στο δεύτερο, αυτό της Ελλάδας- το πολιτικό σύστημα και οι πολίτες-, στόχος ήταν να αναδειχτεί η σαφής και αναπόφευκτη εξάρτηση του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης της χώρας από τα ξένα κεφάλαια και ως εκ τούτου η αδήριτη ανάγκη της προσέλκυσής τους με διεθνώς ανταγωνιστικούς όρους.

Η δυναμική της ναυτιλίας…
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά να επισκεφτεί τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, η οποία απέκτησε και νέο πρόεδρο, τον εφοπλιστή κ. Γ. Γουρδομιχάλη . Η ομιλία του κ. Σαμαρά για τη ναυτιλία, όπως λένε αυτοί που είχαν την ευκαιρία να τον ακούσουν (διότι ως γνωστόν σε αυτές τις συναντήσεις οι δημοσιογράφοι είναι αποκλεισμένοι γιατί είναι «κακά παιδιά» και δεν πρέπει να ακούνε αυτά που λένε οι «μεγάλοι»), υπήρξε ολοκληρωμένη και εύστοχη ως προς το μήνυμα που μετέφερε για τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας.

* * *
Είπε ο κ. Σαμαράς ότι ο τρόπος που λειτουργεί η ελληνική ναυτιλία, βάσει του οποίου έχει αποκτήσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, είναι αυτός που θα πρέπει να λειτουργεί όλη η οικονομία της χώρας.

…και το χειροκρότημα
Στο σημείο αυτό ο κ. Σαμαράς χειροκροτήθηκε θερμά από το σύνολο των παρισταμένων στο γεύμα εργασίας της Λέσχης. Ο μόνος που δεν χειροκρότησε ούτε μία φορά τον κ. Σαμαρά ήταν ο έλληνας εφοπλιστής κ. Ευ. Μαρινάκης, ο οποίος απλώς παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα.

* * *
Αυτά τα οποία ακούστηκαν αργότερα, ότι δήθεν ο κ. Μαρινάκης δεν θέλησε να επιδοκιμάσει τον κ. Σαμαρά έστω και χειροκροτώντας τον διότι απαγορεύεται διά ροπάλου στους κουμπάρους της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να επιδεικνύουν δημοσίως την όποια ικανοποίησή τους από αυτά που ακούν από τους πολιτικούς της αντιπάλους ελέγχονται ως ανακριβή.

* * *
Θα πρέπει όμως ο κ. Μαρινάκης να έχει πλέον σοβαρό δίλημμα για το πώς θα χειριστεί την περίπτωση του κ. Σαμαρά, καθότι είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι φανατικός γάβρος, ενώ την ίδια ώρα η κουμπάρα του έχει δηλώσει Πανιώνιος.

Οχι δωρεάν…
Και ένα ευτράπελο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Βγενόπουλου. Ο επικεφαλής της ΜΙG θύμισε ότι πριν από ένα χρόνο μέσα από το πρόγραμμα Φως είχε προτείνει να αναλάβει η θυγατρική Singular δωρεάν τη μηχανογράφηση των νοσοκομείων.

Ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι αν σήμερα, έστω και καθυστερημένα, η κυβέρνηση καλέσει ελληνικές και ξένες εταιρείες πληροφορικής για να αναλάβουν τη μηχανογράφηση των νοσοκομείων η Singular δεν θα συμμετάσχει δωρεάν, αφού από πέρυσι ο όμιλος έχει «φάει» δύο έκτακτες εισφορές και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk