Αντ. Σαμαράς: Αμυνα απέναντι στους κερδοσκόπους

Υπέρ της ενίσχυσης των μηχανισμών άμυνας απέναντι στους κερδοσκόπους, καθώς και της ανάγκης σύστασης ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τάχθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έγινε στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε και κατ΄ ιδίαν με τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφρεντ Μαρτένς, υποστήριξε επίσης τον διαφορετικό ρόλο που θα πρέπει να παίζει …

Αντ. Σαμαράς: Αμυνα απέναντι στους κερδοσκόπους | tovima.gr

Υπέρ της ενίσχυσης των μηχανισμών άμυνας απέναντι στους κερδοσκόπους, καθώς και της ανάγκης σύστασης ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τάχθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έγινε στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε και κατ΄ ιδίαν με τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφρεντ Μαρτένς, υποστήριξε επίσης τον διαφορετικό ρόλο που θα πρέπει να παίζει ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και οι χώρες-μέλη, ανάλογα με το αν βρισκόμαστε σε περίοδο ύφεσης ή ανάπτυξης και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ακόμη υποστηρίζω ότι στην αξιολόγηση των δαπανών κάθε χώραςθα πρέπει η Ευρώπη να συνυπολογίζει το ότι ορισμένες χώρες, όπως κατ΄ εξοχήν η Ελλάδα, ξοδεύουν τεράστια ποσάτόσο για την άμυνά τουςόσο και για τη φύλαξη των συνόρων τους, που είναιταυτοχρόνωςκαι σύνορα της ίδιας της Ευρώπης».

Ο κ. Σαμαράς διέγνωσε ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας Νικολά Σαρκοζί και Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται να συγκλίνουν στην απόφαση να υπάρξουν αυστηροί κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και για χώρες εκτός ευρωζώνης αλλά εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk