Εκδήλωση για τις σταλινικές διώξεις

Εκδήλωση μνήμης για τις σταλινικές διώξεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στον Καλλιτεχνικό- Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ανω Λιοσίων «Η Τραπεζούντα» (πάρκο πόλης, πλατεία Πόντου, Αγ. Γεώργιος- Ανω Λιόσια). Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα αρχίσει με χαιρετισμό των κκ. Ι.Σαββίδη (προέδρου του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας) και Γ.Γρηγοριάδη (προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Ανω Λιοσίων) και θα συνεχιστεί με τις ακόλουθες εισηγήσεις: «Σταλινικές διώξεις: το ιστορικό πλαίσιο» του ιστορικού κ.

Εκδήλωση για τις σταλινικές διώξεις | tovima.gr

Εκδήλωση μνήμης για τις σταλινικές διώξεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στον Καλλιτεχνικό- Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ανω Λιοσίων «Η Τραπεζούντα» (πάρκο πόλης, πλατεία Πόντου, Αγ. Γεώργιος- Ανω Λιόσια). Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα αρχίσει με χαιρετισμό των κκ. Ι.Σαββίδη (προέδρου του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας) και Γ.Γρηγοριάδη (προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Ανω Λιοσίων) και θα συνεχιστεί με τις ακόλουθες εισηγήσεις: «Σταλινικές διώξεις: το ιστορικό πλαίσιο» του ιστορικού κ. Β.

Τσενκελίδη. «Τι κατέστρεψε ο πολιτισμός- Με αφορμή την έκδοση της μελέτης για την εφημερίδα “Κόκκινος Καπνάς”» του ερευνητή της ιστορίας του Σοχούμι κ. Γ.Γρηγοριάδη. «Ο σταλινισμός ως φαινόμενο και η δεκαετία του ΄30» του ερευνητή κ. Δικαίου Ψικάκου και «Η μνήμη των σταλινικών διώξεων και οι πολιτικές διαχείρισής της» του ιστορικού κ. Βλ.Αγτζίδη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk