«Να παρέμβει ο πρωθυπουργός»

H υγεία μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη Siemens, υποστηρίζει ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας, ζήτησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, χαρακτηρίζοντας σκάνδαλο μεγαλύτερο και αυτό της Siemens τα όσα συμβαίνουν. Σχετικά με τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τους προμηθευτές, ο κ. Βγενόπουλος είπε «επιβραβεύονται οι απατεώνες έναντι των τιμίων».

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας, ζήτησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, αλλά και στον Όμιλο Υγεία.

«Η δημόσια Υγεία βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση και εάν τελικά συμβεί αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία» είπε ο κ.Βγενόπουλος.

Συμπλήρωσε ότι όσα έχουν γίνει στο χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια είναι «ένα σκάνδαλο Siemens επί 40 ή 150 φορές, ανάλογα με το πόσο πίσω πηγαίνουμε χρονικά».

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι με τρεις απλές κινήσεις και δράσεις μέσα σε λίγους μήνες μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στον τομέα της Υγείας: Ο έλεγχος των οικονομικών των νοσοκομείων από ελεγκτικές εταιρείες (ισολογισμοί, διπλότυπο σύστημα, απογραφή αποθηκών κλπ), η πλήρης μηχανογράφηση των εφαρμογών και η καθιέρωση ηλεκτρονικής διεξαγωγής των διαγωνισμών.

«Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον «Ευαγγελισμό», δεν υπάρχει σύστημα διαχείρισης αποθηκών. Πώς γίνονται οι νέες παραγγελίες» αναρωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είπε ότι είναι μια τίμια πολιτικός με ήθος, αλλά δεν μπορεί να κάνει το έργο που τις έχει ανατεθεί.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι επιβραβεύονται οι απατεώνες έναντι των τιμίων.

Σχετικά με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ ο κ.Βγενόπουλος είπε ότι η διοίκηση αποφάσισε την απορρόφηση του συνόλου του ΦΠΑ (11%) που επιβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των ασθενών, ενώ προωθούνται οικονομικά πακέτα για ασθενείς με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk