Σταδιακά ως το 2018

ΓαλλίαΑυξάνεται από τα 60 στα 62 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης

Κατά δύο χρόνια θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι το 2018 όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των Γάλλων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενώ ανακοίνωσε και την αύξηση της φορολογίας για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα

<b>Γαλλία</b>Αυξάνεται από τα 60 στα 62 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης | tovima.gr

Κατά δύο χρόνια θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι το 2018 όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των Γάλλων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενώ ανακοίνωσε και την αύξηση της φορολογίας για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα.

«Η διάσωση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι επιτακτική» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ και πρόσθεσε ότι «η παράταση των χρόνων εργασίας είναι αναπόφευκτη. Δεν υπάρχουν μαγικά. Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το κάνουν. Δεν είναι δυνατόν εμείς να μείνουμε εκτός».

Κατά τον Βερτ η μεταρρύθμιση είναι «πραγματική ηθική υποχρέωση» για να περιοριστεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που φτάνει το 7,5% επί του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε περιορισμό σε κάτω από το 3% μέχρι το 2013.

Το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης στη Γαλλία είναι μικρότερο από αυτό που ισχύει σε άλλες χώρες, αλλά τα συνδικάτα επιμένουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει για να μην πληγούν όσοι έχουν αρχίσει να εργάζονται από πολύ νωρίς.

Ως χειρονομία καλής θέλησης προς τα συνδικάτα, θεωρείται η πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, ώστε να χρηματοδοτηθεί το σύστημα με βάση το εισόδημα.

Τα μέτρα προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk