Τους πούλησε λάδι μέσω… της μαγείρισσάς του

Τη… φιλιππινέζα οικιακή του βοηθό και τις μαγειρικές της ικανότητες επιστράτευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ.Πάγκαλος για να πείσει τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης κ. Ζανγκ Ντεγιάνγκ να αυξήσει τις εισαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου στην Κίνα: «Ξέρετε», του είπε, «στο σπίτι προσέχουμε ιδιαίτερα τη διατροφή μας και μας αρέσουν τα κινέζικα φαγητά. Η Φιλιππινέζα που τα παρασκευάζει τα μαγειρεύει εξαιρετικά. Δεν χρησιμοποιεί βούτυρο, αλλά πάντα ελαιόλαδο από την Κρήτη για όλα τα κινέζικα ή πολυνησιακά φαγητά.

Τη… φιλιππινέζα οικιακή του βοηθό και τις μαγειρικές της ικανότητες επιστράτευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ.Πάγκαλος για να πείσει τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης κ. Ζανγκ Ντεγιάνγκ να αυξήσει τις εισαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου στην Κίνα: «Ξέρετε», του είπε, «στο σπίτι προσέχουμε ιδιαίτερα τη διατροφή μας και μας αρέσουν τα κινέζικα φαγητά. Η Φιλιππινέζα που τα παρασκευάζει τα μαγειρεύει εξαιρετικά. Δεν χρησιμοποιεί βούτυρο, αλλά πάντα ελαιόλαδο από την Κρήτη για όλα τα κινέζικα ή πολυνησιακά φαγητά. Ακόμα και το ριζότο με λάδι το φτιάχνει. Και γίνονται όλα νοστιμότατα». Ο κ. Πάγκαλος φαίνεται ότι έπεισε τον κινέζο αντιπρόεδρο. Τέσσερις ήταν τελικά οι συμφωνίες που υπεγράφησαν για την εξαγωγή ελληνικού ελαιόλαδου στην Κίνα. Αλλωστε τις γευστικές και ευεργητικές ιδιότητες του ελαιόλαδου στο φαγητό θα έχει την ευκαιρία ο κινέζος αντιπρόεδρος να τις διαπιστώσει σήμερα, όπου αναμένεται στην Κρήτη για να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Ο κ. Πάγκαλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον μίνι καύσωνα που πλήττει αυτές τις ημέρες τη χώρα μας λέγοντας στον κ. Ζανγκ ότι «σήμερα έχουμε μια από τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου», αλλά για να τον «παρηγορήσει» συμπλήρωσε: «Και εγώ όταν πήγα στο Πεκίνο είχε-27 βαθμούς και μου είπαν ότι ήταν η πιο κρύα μέρα του χρόνου…». Ο κινέζος αντιπρόεδρος είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. «Είστε ο παλαιότερος πολεμιστής του αντιφασιστικού αγώνα, ο παλαιός φίλος του κινεζικού λαού» είπε ο κ. Ζανγκ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόλις τον συνάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο. «Δύο μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί συναντώνται σε μια εγκάρδια συνεννόηση και σε μια σχέση στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας» ήταν η απάντηση του κ. Παπούλια. Ο αντιπρόεδρος της Κίνας σημείωσε ότι ο κ. Παπούλιας συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων και ότι μετά την έκρηξη της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, όταν ο κινεζικός όμιλος Cosco συμμετείχε στην εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά, ο κ. Παπούλιας φρόντισε και αξιοποίησε αυτό το έργο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk