Το κράτος εγγυητής για ιδιωτικές αποζημιώσεις ως 25.000 ευρώ

Στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η διά νόμου δημιουργία νέας εποπτικής αρχής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών καθώς και η απόφαση της κυβέρνησης να εγγυηθεί το κράτος για τις αποζημιώσεις ύψους ως 25.000 ευρώ για τους δικαιούχους των εταιρειών του ομίλου «Ασπίς» που κατέρρευσε προ μηνών. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα περιλαμβάνει και ειδικές ρυθμίσεις για τη διαφάνεια και τους ελέγχους στα αποθεματικά των ασφαλιστικών εταιρειών. Επιπλέον …

Το κράτος  εγγυητής  για ιδιωτικές  αποζημιώσεις  ως 25.000 ευρώ | tovima.gr

Στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η διά νόμου δημιουργία νέας εποπτικής αρχής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών καθώς και η απόφαση της κυβέρνησης να εγγυηθεί το κράτος για τις αποζημιώσεις ύψους ως 25.000 ευρώ για τους δικαιούχους των εταιρειών του ομίλου «Ασπίς» που κατέρρευσε προ μηνών. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα περιλαμβάνει και ειδικές ρυθμίσεις για τη διαφάνεια και τους ελέγχους στα αποθεματικά των ασφαλιστικών εταιρειών. Επιπλέον συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα νομοσχέδια:

Για την ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο Διαδίκτυο.

Για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Για την επαναφορά τεχνικών και τυχερών παιγνίων.

Για την ενσωμάτωση της οδηγίας ΙΝSΡΙRΕ (ευρεία διάθεση των γεωχωρικών δεδομένων και της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε αυτά).

Για τη βελτίωση της ποινικής νομοθεσίας όσον αφορά τους ανήλικους δράστες.

Για τη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και τη δικαστική προστασία κατά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων.

Για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με την εφαρμογή της αρχής ίσης μεταχείρισης ανδρών- γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk